[]

cast ajansı

dandik olduğnu nasıl anlarız?

türkiye-cast diye birisi aradı seçildiniz dedi şu otelde şu saatte olun dediler, şık gelin dediler. başvurmuştum da zaten.

emin olamadım napmalı?

 
  • scars dont fade  (07.01.16 04:37:29) 
genel olarak hepsi para tuzağı.
ama dandiklik kriterlerinden biri yaptığı işleri kontrol edebilirsin.

gidiceksin, fotograflarını çekelim diyecekler. sözleşmeye gelecek laf, 1 yıllık mı x yıllık mı olsun diyecekler.
faturayı önüne koyacaklar.

100 kişiden 3-4 kişi projelere yönlendirilecek.

bu konuda bir isteğin, arzun, yeteneğin olduğunu düşünüyorsan iyi bir yer ile çalışmak her zaman iyidir.
  • qxgviper  (07.01.16 08:38:35) 
Türkiyede en iyi beş on tane ajans var bunlardan biri değilse gitmenin hiçbir anlamı olmayacaktır. Yıllardır bu işi yapanlar gayesökmen, neşeerberk, rendaguner, harikauygur gibi isimler yani aramada en üstte çıkanlar yeni olan ve işi iyi yapanlar içinse daha çok isim çıkarmaları ve kayda değer olup olmadıklarına zaman içinde bakmak gerekir instagramda oyuncular menajer veya ajanslarını profillerine yazıyorlar genelde oradan yakalamanı tavsiye ederim ya da modeller.


  • rhoda  (07.01.16 15:00:40) 
oyuncu olmak istiyorsan, "ekranda görüneyim sadece, bir reklamda oynasam yeter bana, kısmetse olur'da işte benim stilim'de yarışmacı olurum, kendi çapımda ünlü olurum hiçbir şey yapamadan" gibi şeyler demiyorsan oyunculuk eğitimi al.

tiyatroların bir kısmında var bu eğitim. tabi ücret karşılığında alıyorsun eğitimi. oyunculuk tekniklerinden en azından birini öğrenmeden bir yere gelmen çok zor. bu teknikleri anlatan kitaplardan faydalan eğer eğitim imkanın yoksa da. o bile bir fark yaratır.

çok güzelsindir, çok yakışıklısındır ama işte sadece o kadardır. oyuncu yapmaz ekranda görünmek seni. o yüzden eğitim al. :)

ajansın dandikliğini çalıştıkları kişilerden, çalışma prensiplerinden anlarsın.
  • whimsical  (07.01.16 15:14:22) 
bunlardan çok leş bi tanesine fotoğrafçı olarak çalışmaya başladım. iki saat olmadan terkettim ortamı. midem bulandı. önce baktım cast ajansı böyle mi olur amk dolandırıcı şirket gibi dedim, sonra baktım oyunculara 'gönder gitsin' 'salla' gibi şeyler söylenmeye başlandı, çalışan herifin telefonda leş bir muhabettine tanık oldum falan. anladım ki adam sikiyor bunlar. ha sikilen adamlar da çok afedersin sikilmelik adamlar. şu heriflere güvenip 50 lira 100 lira kayıt parası verip fotoğraf çektiren adamın aklına tüküreyim. hadi ben çaresizce iş arıyordum, durumum sıkışıktı, iş görüşmesi 5dk sürünce neyin ne olduğunu da anlamamıştım ama senin ben aklına tüküreyim ünlü olma heveslisi gariban. bu bahsettiğim olay kadıköyün göbeğinde gerçekleşiyor bu arada.

demem o ki, gidin bir nasılmış, insanlar nasıl bakın. kendiniz bir değerlendirme yapın tamamen kendi gözleminizce, mekan, insanların tavırları, onların portfolyoları, ne yapmışlar ne etmişler vs. bunları değerlendirin, ona göre hareket edin. öyle havadan parayı verip fotoğraf çektirmeyin. çoğu tuzak. leş leş herifler umut tacirliği yapıyorlar sadece.
  • çaykovski  (07.01.16 15:20:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.