[]

Çakra nasıl açılır?

Arkadaşlar var mı böyle spiritüel konularla ilgilenenler? Nasıl açılır çakralar?




 
konu hakkında detaylı bilgim yok ama ertuğrul akbay'ın yaş 75 yolun yarısı adlı kitabında baya bi bilgi verilmişti.


  • MtKrt  (07.01.16 00:03:30) 
soğanlı muzlu bir çorba var onu yemen gerek.


  • unique hint kumasi  (07.01.16 08:10:35) 
Meditasyonla, sakin kafayla açılır. Enerjiyi toplamak lazım. Kainattan gelen enerji, biz sakinken bizde toplanır. Hçbir şey düşünmememiz gerekir o durumda. Yarım saat ya da bir saat ne kadar sürerse sürsün. Hiçbir kaygı, endişe olmamalı. Kaaygı ve endişe, korku falan bunlar negatif unsurlar. Çakraları açabilmek ve pozitif enerjiyi çekebilmek için o kanalların nötr olması lazım. Durduk yere açılmaz maalesef. Dini açıdan bakarsan da namaz kılarken huşu diyorlar ya, o huşuyu yakalarsan (dünyevi kaygılardan uzaklaşma, namazı erkanına göre kılma), secdeye vardığında çakra noktaların yere temas edecek, enerjiyi bir şekilde alacaksın. Nurlanma vs diyorlar ya, yok öyle şey. O, fazla pozitif enerji. çakralara gelen enerji. İslam'da nur diyorlar. Enerjinin yoğunlaştığı yerlerde zaten supernatural şeyler olmuyor mu? Bedenin aurasını da korkuam gerek. Bedeni kirler, çakra açmaya engel olan şeyler. Ilık suyla duştan sonra meditasyon derler ya, öyle olmalı. İş günü stresini atıp oturmalı işin başına. İlla meditasyon, namaz, ibadet vs gibi şeylerle açlıacak da değil. İnsan bilinçsizce de açabilir çakralarını. Farkında olmaz. Gelsin pozitif enerji, mutluluk, zenginlik, huzur vs vs vs...


  • empty man  (07.01.16 11:22:05) 
Kimse de kolay bir yöntem anlatmamış. :)
Öncelikle çakra açma işlemi esnasında sakin bir kafa yapısı içinde olman gerekiyor. Beyin dalgalarının stres dalgası olan betadan, alfaya geçmesini sağlamak için basit bir nefes alışverişi tekniği var, meditasyon bu kadar kolay bişiy esasında. Metin Hara kitabında anlatmış, aşağıya kopyalıyorum.
Hangi çakra nedir, nasıl dengelenir sorusunun cevabı da buradaki linkte.
onedio.com

---------------------------------------------------------------------------------
Sufi Nefesi / Metin Hara YOL
Sahip olduğun bilgiyi kullanmadığın sürece,
ona sahip olmak seni ayrıcalıklı kılmayacaktır.

Kendini iyi ve rahat hissettiğin pozisyonda, dilediğin yerde sufi nefesi yapabilirsin. (Şezlongda ya da yatakta uzanarak, koltukta dik oturarak vb.)
• Günün herhangi bir saatinde kendine ayırdığın on dakikalık zaman dilimi içinde sufi nefesi çalışabilirsin. (Koşarken, araç kullanırken ya da uykusuzlukla baş edemeyecek kadar yorgun halde yatağa yattığında yapmamalısın.)
• Nefes alıp verirken, sakin ve dingin olmaya özen göstermeli ve bu alışveriş sırasında burnundan sert soluk sesleri çıkarmamalısın.
• Gözlerin açık olduğunda beynin saniyede ortalama milyarlarca bit veri almaya devam edeceğinden, gözlerini kapatarak nefes çalışman çok daha uygun olacaktır. (Tekniğin ilerledikçe, gözlerinin açık ya da kapalı olması önemini yitirecektir.)
• Nefes alırken dört, verirken sekiz sayılarını tutturmaya çalışıp hesap yapma. Önemli olan ağır nefes alıp daha ağır bir tempoda onu geri vermendir.
• Bu egzersizi günde 10 dakika yapman çok önemli, çünkü beyin ilk 5 dakikanın ardından nefese reaksiyon vermeye başlayacağından, 10 dakikalık nefes çalışmasının bölünmesine, izin vermemelisin.
kapatarak nefes çalışman çok daha uygun olacaktır. (Tekniğin ilerledikçe, gözlerinin açık ya da kapalı olması önemini yitirecektir.)
• Nefes alırken dört, verirken sekiz sayılarını tutturmaya çalışıp hesap yapma. Önemli olan ağır nefes alıp daha ağır bir tempoda onu geri vermendir.
• Bu egzersizi günde 10 dakika yapman çok önemli, çünkü beyin ilk 5 dakikanın ardından nefese reaksiyon vermeye başlayacağından,
açılan kapın olarak bütünüyle hayatına al.
Şunu lütfen unutma:
Meditasyon bir yapma değil, olma halidir.
Tekniğin gayet kolay ve herkes tarafından uygulanabilir olduğunu biliyorum. Bu aşamada artık önemli olan nefesi yapıp yapamayacağın değildir. Kalbin atmaya devam ettiği sürece sufi nefesi yapmak için gayet uygunsundur. Artık asıl önemli olan detay günde 10 dakikanı bu nefesi uygulamak için ayırıp ayırmayacağındır.
Öne süreceğin hiçbir mazeret kabulüm değildir. Birlikte çıktığımız bu aşk yolculuğunun inanç meselesi değil, emek işi olduğunu sana bir kez daha hatırlatmak ve ancak emeğin kadar sonuç alabileceğini, çaban kadar mucizeler yaratabileceğini söylemek isterim.
----------------------------------------------------------------------------------
  • afush  (07.01.16 12:53:12) 
benim kayınpeder yapıyo bu işlemi. Radyeteziyle de uğraşıyo kendisi. Nasıl yaptığı hakkında bir bilgim yok ama çok enteresan bir olay :)


  • kardelen53  (07.01.16 14:29:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.