[]

yine askerlik

selamlar, sevgiler;

haziran ayında, marmara üniversitesi maliye bölümünden mezun oldum. askerliğimi sanırım 31 ekim'e kadar tecil ettirmem gerekiyor. şimdi sorularım;

1- kütük başka yere kayıtlı olduğu için (adana), sanırım gideceğim bütün şubeler yabancı şube olacak benim için, bu yüzden fulya'ya yakın ve kısmen az kalabalık olan askerlik şubesi neresidir, nasıl gidilir?

2- asal'ın sitesine o kadar baktım ama bir bok anlamadım, tecil işlemleri için hangi evrakları götürmem gerekiyor?(sitede birşeyler yazıyor ama özel olarak tecil ettirmek için neler gerekli yazmıyor, yazıyorsa da ben bulamadım) bu soruma link şık durur :))

3- işim çok uzun sürer mi? sabah kaçta gideyim? (yabancı şubeye gittiğimi düşünerek cevap verirseniz sevinirim)

şehir: istanbul

şimdiden teşekkürler...

 
istanbul'un nerdeyse tüm askerlik şubeleri hasdal askerlik şubesinde her koridor bir ilçenin şubesi. oraya gidiyorsun mezuniyet belgeni götürüyorsun biraz bekliyorsun işin halloluyor.


  • manfool  (23.10.09 15:25:24) 
1- Kütüğünün bulunduğu yer sadece işlemlerinin daha hızlı yürütülmesi için faydalı olur. Benim kütüğüm istanbul dışında ancak istanbul-Güngörende ikamet etmekteyim buraya gidince yabancı şube nitelendirilmesine maruz kalmadım. Seninde oturduğun yer fulya ise buranın bağlı olduğu askerlik şub. gitmelisin.

2-Buna link değilde 2 ay önce tecil işlemi yapmış birisi olarak şunları söleyebilirim:)
sayılardan emin değilim ama her ihtimale karşın şişirilmiş rakamlar söylüyorum:
5tane diploma fot. (kesinlikle onaysız ve aslıda yanınızda bulunsun)
5tane nufuz cüz fot.
12tane kadar da fotğ. al yanına.

3-Ben işlemi yaptıracağım zaman silüs müdür her ne halttır o işlemlerde yapılıyormuş o yüzden benim işlemim 3-4 gün kadar sürdü.
  • opium  (23.10.09 15:27:37 ~ 15:30:01) 
peki muayeneye filan alıyorlar mı, tecil yaptırırken?


  • benim de soyleyeceklerim var  (23.10.09 15:58:04) 
en son tecil ettirme tarihini kacirmis olmayasin? 10 ekimdi cunku


  • blackidom  (23.10.09 16:00:03) 
Asal'ın sitesinde yazan belgeler:
* Dilekçe
* Diploma veya mezuniyet (Çıkış) belgesi aslı ve üç adet fotokopisi
* Nüfus cüzdan aslı ve iki adet fotokopisi
* 8 Adet vesikalık fotoğraf,

yanında 12 kadar fotoğraf bulundurman yararına olacaktır. dilekçeyi şubede doldurturlar. Bunların yanında diploma ve nüfus cüzdanı asıllarını yanında götürmeye unutma, şube başkanı bunlara bakarak aslı gibidir yapacak. kayıtlı olduğun şubede yaptıramıyorsan işlemini o zaman yabancı şubeler arasında ikamet ettiğin yerin askerlik şubesini tercih etmen yararına olacaktır. O da olmazsa İstanbul Halıcıoğlu Askerlik Dairesinin bünyesinde bulunan askerlik şubelerinden birini tercih edebilirsin.
Son olarak evet muayeneye gönderecekler.
  • luckless  (23.10.09 16:26:00 ~ 16:28:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.