[]

photoshop sorusu

selamlar. animation pencerem açık. animasyonun bir kısmından sonra tüm resimleri horizontal çevirmek istiyorum.

örneğin 1-80 frame'ler arası normal, 80'den sonrası da horizontal olmalı. ama 81 ve sonraki layerları toplu seçip horizontal çevirdiğim zaman 1-80 arası da dönüyor. bunu engellemek için ne yapmak lazım?


 
yanlış anlamadıysam eğer, animasyon penceresindeki layerları değil; düz normal sağda layer penceresinde gözükenleri çevirmeniz gerekiyor.

bir de tüm layerların aynı büyüklükte olması lazım. yarısı 800*600, diğer yarısı 600*800 olmaz mesela. 800*800'lük bir kare kadraj içinde istediğiniz gibi çevirebilirsiniz.
  • kobuzchu kiz  (06.01.16 20:43:18) 
@kobuzchu kiz aynen öyle yapıyorum, frame'leri değil, layerlar'ı seçerek yapıyorum ama olmuyor. tüm layerların boyutları da aynı. fakat dediğim gibi 1-80'den sonraki layerları seçerek çeviriyorum fakat tüm layerlar dönüyor.


  • uuth  (06.01.16 20:45:50) 
Layer panelindeyken başlangıç layerini seçin daha sonra elinizi shift tuşuna basılı tutarak en son layeri seçin, Ctrl + T sonrasında sağ klik yaparak Flip Horizontal yapın.

Başlangıç ve son layer dediğim kısım; Horizontal yapmak istediğiniz layerları kastettim.
  • sorumatik  (06.01.16 20:49:45 ~ 20:51:21) 
image>image rotation seçeneğiyle yapıyorsanız hepsini döndürür.
sorumatik'in dediği gibi yapınca olması lazım.

  • kobuzchu kiz  (06.01.16 20:54:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.