[]

Cam Çaydanlık ve Tencere Hakkında

Merhaba

Cam çaydanlık ya da cam tencere kullanmayı tavsiye eder misiniz? Ateşli ocakta sorun çıkarırlar mı acaba?

Saygılar

 
direkt ateşe koymamaya dikkat edersen çıkarmaz.


  • sutlu nescafe  (06.01.16 19:42:15) 
Cam çaydanlık hiç görmedim.

Ama cam demlik var bazı elektrikli su ısıtıcılarında, o da ocakta değil biliyorsunuz.

Tencere olarak da borcam türü fırın kapları var. Ancak onlar da ocak üzerinde kullanılmaz, sadece fırın için.

Cam her zaman en sağlıklı seçenektir, alüminyum ve plastik yerine cam kullanmak daha doğru genel olarak mutfakta.

Doğrudan ocaktaki ateş üzerinde kullanılan cam ürün çıktı mı bilmiyorum, normalde kullanılmaz çünkü çatlar. Ocak üzerinde kullanım için en sağlıklısı çelik, kaliteli olmak şartıyla.

(Teflon ürünler çoğunlukla ne yazık ki alüminyum gövde üzerine kaplamadır bu arada, seramik görünümlüsü, graniti vs de dahil, dolayısıyla çizilme vs olduktan sonra pek kullanılmamalı).
  • cymbelina  (06.01.16 20:15:26 ~ 20:17:27) 
1 yıldır cam çaydanlık kullanıyorum direkt ateşe koyuyorum hiç bir şey olmuyor hem suda daha çabuk ısınıyor . ısıda saatlerde dursada hiç bir şey olmuyor hem sağlıklı hemde çaya o metal tatlar geçmiyor.


  • gokch3  (06.01.16 20:17:15 ~ 20:19:08) 
evde 20-30 yıllık bir cam demlik var, ıhlamur vs için kullanıyorum, bildiğimiz ocak ateşinde. şahane olay.
böyle bir şey: s-media-cache-ak0.pinimg.com

  • kobuzchu kiz  (06.01.16 20:46:14 ~ 20:46:22) 
Ve sizler sayesinde acayip aydınlandım şu an:)) Artık bambaşka bir insanım bu çaydanlığı gördükten sonra, artık hayata başka gözlerle bakıyorum:)

Ve fakat bu durumda, alaşımını merak da etmedim değil ateşe dayandığına göre. Ayrıca şu durumda borcamın da alaşımını merak etmeye başladım. Buradan yetkililere sesleniyorum, açıklayın bu alaşımları.
  • cymbelina  (07.01.16 00:52:01) 
cam tencere sulu şeyleri pişirmek için iyi (ör.kuru fasülye), taneli şeyleri kuru olarak pişirmek için kötü (ör.pilav)


  • eksi sozluk e bir daha geldim  (07.01.16 10:03:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.