[]

iki kopegimden biri, digerinin mamasini yiyor. elektronik alet onerisi?

biri siska ve kuru mamayi sevmiyor dolayisiyla zar zor yiyor. o yemezse digeri bir firsatini bulup bitiriyor ve yuruttugu miktar kendi ogununun bes kati. zaten sise sise patlayacak yakinda.

bu yuzden bana bir teknoloji lazim, mesela mama kabi kapakli olsun. siska olan yaklastiginda kapagi acilsin otomatik. obez olan yaklastiginda alarm calsin ki aninda mudahele edeyim.
bu tarz bir sey bulabilir miyim, ya da yapmaya kalksam nasil yaparim? arduino, rf, bluetooth kitlerim var, ama sifirdan yapmak aylar surer. buna yakin seyler yapmis olan varsa, bir iki oneri cok sevaba gececek.

kopegi egitmeyi denedik ama olmadi. biraz fazla akilli.

 
İşe yarar mı bilmiyorum ama bir besi çiftliğinde görmüştüm, buzağıların boynunda barkod vardı, yem makinasına gittiklerinde barkod numarasında göre makina yem gönderiyordu. Ama orası ticari işletme aletin maliyeti o kadar da önemli değildir, yine de belki fikir verebilir size.


  • elikası  (06.01.16 20:03:51) 
şişman olanın geçemeyeceği kadar bir delik iş görebilir. bunu bir oda kapısına mı açarsınız ya da bir kutu mu olur bilemiyorum. öteki türlü elektronik bir şeyler zor. sıska olan yaklaştığında kapak açılır, öteki koşarak gelip bundan önce o kapaktan girip yine mamayı yer :)


  • o kadar da degil aga  (06.01.16 20:29:40) 
@o kadar da degil aga, zayiflayinca gecer o zaman :) tam komedi olur.

rfid denemeye karar verdim. boynuna asacagim rfid'li sey, 6cm'den okunabilir.
aslinda kopegin ensesindeki, o pirinc kadar rfid'yi okuyabilen bir cozum olsa muthis olurdu. olabilir mi ki?
  • bir varmis bir yokmus  (06.01.16 22:43:31) 
@elikasi, evet barkod numarasi ya da rfid sanirim ayni yola cikiyor. bunu deneyecegim. acilan kapi yerine, rahatsiz edici ses cikarip deneyecegim.


  • bir varmis bir yokmus  (06.01.16 22:45:21) 
Siska kopege mamayi koyun, yemezse kaldirin. Bekleyin iyice aciksin. Tekrar koyun, hemen yemege baslamazsa tekrar kaldirin. Bir sure sonra bakti ki mama hep orda durmuyor firsat kaciyor, icgudusel olarak bulmusken yemeye baslayacaktir.
Kopek egitmenleri ve veerinerler boyle tavsiye veriyor. Bir de sakin mamani ye falan diye israr etmeyin ters tepiyor.
Bizde de yemek secen mizmiz bir kopek var. Simdi duzeldi bu huyu.
  • innerbliss  (06.01.16 23:17:33) 
@innerbliss, aslinda aciktigi zaman haber de veriyor. "mama?" diyince opucukler konduruyor agzimiza:) ama unutuyorum gene mama kabini yerde. hepsini yememis olabiliyor. az az versem bu sefer miktari unutuyorum. ya az yediyse diye dert ediyorum. iste bu unuttugum zamanlarda is gorecek bir sey lazim. bazen de mamayi kim yedi sorusu oluyor. bazen bir bakiyorum bitmis. icine zararsiz boya maddesi koysam, diskisinda aynen gorsem de anlasam diye dusundugum oluyor. yakinda ucuncu kopegim gelecek. o da mamasini saga sola dagitan bir tip. bakalim nasil olacak halimiz.


  • bir varmis bir yokmus  (06.01.16 23:35:47) 
fena mı işte, diğer köpeğiniz de obezlikten kurtulur. elektronik amatörü olarak rfid veya herhangi bir elektronik anahtar, kapı, geçiş ile çözüleceğini düşünmüyorum. o çözüme karar verirseniz, sonuçları yazın, ufkumuz genişlesin.


  • o kadar da degil aga  (07.01.16 12:04:45) 
www.thedoorbuddy.com böyle bir şey var, Türkiye'ye gönderimi var mı bilmem, yoksa da benzer bir sistem kurabilirsin kendin.


  • r_u_h  (07.01.16 12:20:34) 
@o kadar da degil aga, evet gordum videolarda cok yakindan okuyor rfid'yi. biraz zor o yuzden. 15-20 cm mesafeden okusa yeterdi.
infrared sensorlu cozumlere bakiyorum. bilginiz yetiyor mu olur/olmaz diye?

  • bir varmis bir yokmus  (07.01.16 12:28:44) 
bilgim yeterli gelir sanırım. elektronik olarak beraber düşünelim isterseniz. tasmasında rfid olsun. www.ebay.com
20 cm e kadar çalışıyor bu size uyar. alıcısı bu olabilir : www.gearbest.com

köpek geldiğinde rfid okur. buraya kadar sorun yok zaten. buradan sonra size iki seçenek öneriyorum. mamanın olduğu bir bölüm olması lazım. bu bölümün kapısını döner kapı yapabilirsiniz. köpek döner kapının oraya gelir, rfid okur, kapı döner ve köpek içeri girer.
ikincisi kapı yerine bir 30 cm çapında 50-60 cm uzunluğunda tüp olur. köpek tüpe girer, tüpün ortasındaki bir klape açılır ve köpek içeri girer.
tabi bu işi yapabilmesi için köpeği eğitmek gerekir. kapı için de herhangi bir 6-7 kg cm servo kullanabilirsiniz.
  • o kadar da degil aga  (07.01.16 13:48:28) 
harika! bunlari alayim. doner kapi, tup yerine mama kabinin ustune kapak gibi bir sey koysam, dogru kopek geldiginde kapak yukari dogru acilsa. kale kapisi gibi, anlatabildim mi?
cunku kafasi icerdeyken kapanirsa, kafasini cikarirken, kapak yukari dogru kolayca acilsin.
olur gibi geldi aslinda.
  • bir varmis bir yokmus  (07.01.16 14:07:26) 
prototip yaptim daha iyi anlatmak icin imgur.com


  • bir varmis bir yokmus  (07.01.16 14:46:48) 
yapilmisi varmis. www.sureflap.com
acaba o giris kapisinin etrafindan akim mi geciyor ve boylece rf tag etkin oluyor? belki en dogru cozum boyle bir seydir.

haha super video www.instructables.com
  • bir varmis bir yokmus  (07.01.16 15:08:32 ~ 18:32:02) 
evet akıl akıldan üstündür. cdrom player ile çok basit ve güzel bir çözüm bulmuş arkadaş. tek gördüğüm sorun, kedi uzaklaşınca kapak çok geç kapanıyor. daha kısa sürede kapanması lazım.


  • o kadar da degil aga  (08.01.16 01:35:57) 
kuyruğunu çekele ve verdiği tepkiyi bizimle paylaş


  • hebanon  (08.01.16 02:00:35) 
ne kadar acimasizca bir sey onerdiginizin farkindasinizdir umarim!


  • bir varmis bir yokmus  (08.01.16 02:48:30) 
adam kuyrugunu cekin demis (uyari manasinda), kuyrugundan sallayip duvara vurun dememis. neden bu kadar tepki gosterdiginizi anlayamadim bir varmis bir yokmus


  • bollocks44  (08.01.16 02:59:33) 
ben de bazi insanlarin siddete neden bu kadar merakli oldugunu anlayamiyorum!


  • bir varmis bir yokmus  (08.01.16 03:15:29 ~ 03:26:20) 
@o kadar da degil aga helal olsun uğraşmış prototip yapmış ahah çok güzel. Güzel sistemmiş yalnız bu.

edit: övgüler @bir varmis bir yokmus ' a olmalıymış çok özür dilerim. Kalabalıkta karıştırmışım.
  • r_u_h  (08.01.16 09:13:21 ~ 23:24:27) 
@r_u_h: prototip bana ait değil :) ama yanındaki peluş köpeği ben de beğendim :)


  • o kadar da degil aga  (08.01.16 17:28:46) 
Siddete merakli oldugumu nereden cikarttiginizi anlayamadim, yukarida yazdigim yorumda da belirttigim gibi, uyari manasinda kuyrugunu hafifce cekin dedigini dusunuyorum, hayvancagizi kuyrugundan tutup cevirip duvara firlatin dememis adam. Sayet oyle bir seyi ima ettiyse de bunun savunulacak bir tarafi yok zaten


  • bollocks44  (09.01.16 00:30:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.