[]

Mart ayında şu ülkelerden hangisine gidilir?

Çin, Endonezya, Filipinler, Japonya, Kore, Malezya, Singapur, Tayland ve Vietnam

Tek başına olacak şekilde. Turizm amaçlı gidip, gezilecek, görülecek farklı şehirleri arasında dolaşılabilir. ortalama kalış süresi 2 hafta falan olacak şekilde hangi ülkeye gitmek mantıklı? Çok aşırı pahalı olmamak kaydıyla (sanırım bundan dolayı Japonya elenecek)


 
Mart ayında hemen hemen saydığın tüm ülkelerin hava durumu uygun. Japonya, Kore ve Singapur'u belki pahalılıktan dolayı eleyebilirsin. Ben Tayland, Kamboçya, Laos, Vietnam, Filipinler'den birini tavsiye ederim. Bölgeye ilk defa gideceksen Tayland iyi bir başlangıç olur. Kendi sitemde gerekli tüm bilgielri bulabilirsin: www.taylandgezi.com


  • gezgin rocker  (06.01.16 11:47:11 ~ 11:48:14) 
mart ayı en sıcak dönemlerdir. deniz suyu 27 derece civarı olur. fakat mart ayının sonunda nisan başında muson yağmurları başlar. Singapur ve japonya dışında diğer yerlerde çok bir bütçe harcayacağınızı sanmıyorum.


  • janavarorion  (06.01.16 11:54:14) 
Japonya zannedildigi gibi asiri pahali bir yer degil bence.

Japan rail pass'a mahkum degilsin, japan bus pass'a bak, cok cok uygun.
  • kuehles blondes  (06.01.16 11:54:28) 
japonya yolunu bilirsen pahalı değil evet ama 2 hafta geçirilecek kadar da güzel değil. singapur'a gitmeye değmez. kore de aynı şekilde. endonezya hakkını verirseniz çok güzel. (bali'den ibaret olmadığı bilincine sahip olmak lazım) vietnam vizesini halledebiliyorsanız vietnam+tayland yapılabilir. malezya eh işte. çin'e gitmedim yorum yapmayayım.


  • kaynaklari etkin kullanamayan iktisatci  (06.01.16 12:11:31) 
Herkesin tecrubesi/gorusu baska, ben de kendi dusuncelerimi soyleyim.
Japonya 2 hafta gecirmek icin uygun, ben 3 hafta gecirmistim o biraz fazla geldi.
Hirosima, miyajima, osaka, kyoto, nara, yokohama ve tokyo'daydim.
Daha okinawa, hokkaido vb bir suru yer var.
Eger sakura zamanina denk geliyorsa (tam hatirlamiyorum ne zamandi) asiri pahali olur ama.

Malezya ve singapurda toplam 3 hafta gecirdim, 2-3 gunden fazla kalinmaz singapurda, pahali bir yer little india vb gibi bolumler ve cekik gozlu insanlar haric "dunyanin herhangi bir yeri" gibi. Malezya ise cok tatli bir ulke bence, kuala lumpur, genting highlands, kuantan, penang, langkawi, tioman vb yerlere gitmistik. Ulasimlari otobusle sagladik, sadece langkawide araba kiralamistik.

Bir arkadasim cinde 1 ay gecirdi, cok ilginc oldugunu soyledi, dunyanin geri kalanindan cok farkliymis. (Otostopla geziyordu o gerci, buyuk sehirlere gittigini sanmiyorum)


Benim ailem soyle yaptilar,
Hong Kong - (makau) - tayland - malezya
3 hafta, en cok taylandda vakit gecirdiler, kuzeyi baska, guneyi baska guZelmis. Malezyaya da tekrar ugradilar. Sonra singapurdan geri donduler. Turkiyeden cikarken cok noktali ucus seklinde, sonra da tayland-malezya-singapur air asia gibi guneydogu asya lowcostlariyla gittiler.
  • kuehles blondes  (06.01.16 12:57:20) 
çin için bilgi vereyim ben de, güneyin (shenzen bölgesi) iklimi bizim akdeniz ile aynı, shanghai istanbul ile aynı, kuzey de kuzey işte
fakat ülke ortadan göz kararı güney ve kuzey diye ikiye bölünmüş, devlet güneye siz zaten ılıman iklimdesiniz diye dogalgaz vermiyor. martta ben donmuştum, shanghai'da bir toplantıda soguktan gözyaşlarımın aktığını hiç unutmam. bol bulutlu ve sisli olacağından tavsiye etmiyorum çin'i

  • lapetite  (06.01.16 16:41:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.