[]

Mahkeme Kararı ile entry sildirme olayları...

Arkadaşlar merhaba,

Şu başlık altında yer alan tüm entryler mahkeme kararı ile silinmiş. Açıklama olarakta aşağıda yer alan entry girilmiş. Bu mahkeme kararının gerekçesi niçin yazmıyor? Bu işin yolu yorda mı bu şekilde midir? Hangi gerekçe ile bu karar verilmiş yazmıyor. Yazmaması normal mi? Avukat arkadaşların yorumları nedir? Bir portal üzerinden herkes kararı görebilir mi? yoksa sadece ilgili kişiler mi görebilir. Gerekçesiz mahkeme kararı olabilir mi? Merak ettiğim için soruyorum. Teşekkür ederim.


eksisozluk.com

 
Açık açık dosya numarası ve mahkeme yeri yazılmış. Nasıl gerekçesiz olabilir ki?

Bakırköy 7. sulh ceza hakimliği
Dosya No: 2015/1607

UYAP'ta yetkisi olan tüm avukatlar bu karara bakabilir.

Böyle bir durumda sözlüğün sallayacağını sanmıyorum.
  • teknikekip  (06.01.16 11:02:30) 
kararı görsen gülersin, içerik/gerekçe denen bir şey olmuyor genelde. davacının talebi üzerine şunun şunun silinmesine-kaldırılmasına karar verilmiştir yazar.

kararı taraflar görebilir uyap üzerinden. eksisozluk vekili ve davacı vekili yani. herkes göremez.

gerekçesiz mahkeme kararı olmaz. sulh ceza dediğiniz yer bir mahkeme değil zaten, değişen yasayla birlikte hakimlik. dilekçe yazarken sulh hukuk mahkemesine deriz ama sulh cezayı ilgilendiriyorsa olay sulh ceza hakimliğine deriz. farklı şeyler yani. karar dediğiniz olay gerekçeli olur her zaman. yalnızca yargılamanın yoğun olduğu durumlarda mahkeme o anlık duruşmada kısa kararı açıklar, gerekçeli karar daha sonra yazılır. dediğim gibi sulh cezada verilen kararda yalnızca davacının isteminin kabulüne şeklinde olur, öyle uzuun uzun gerekçe yazılmaz.

hatta haksız bir tutuklama olur, biz 10 sayfa açıklarız bak tutuklama haksız, bu adamın çoluğu çocuğu var çıkarın bunu diye. mahkeme sadece "tutuklamaya itirazın reddine, şüphelinin tutukluluğunun devamına..." der.
  • trajikomix  (06.01.16 13:56:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.