[]

laptop'un menteşesi ve ekran çerçevesi kırık!

merhaba. laptop'un sağ menteşesini bir süredir kırık olarak kullanıyorum. aynı zamanda ekran çervesi de kırık.

bir süre önce ekran kırılmıştı, 200 küsür lira ödeyerek onu yaptırmıştım.

bu son durum için bilgisayarcılara gösterdim ama hepsi farklı bir şey söylüyor:

kimisi menteşeyi alıp takalım diyor, ( bu durumda çerçeve de alınacak ve epey tuzlu olacak)

kimisi menşe sistemini tamamen iptal edip ekranı ana gövdeye yapıştıralım diyor.

ve oldukça uçuk rakamlar istiyorlar. bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar yol gösterebilir mi? bilgisayar çok eski olmadığı için kullanmak istiyorum ve yeni bir laptop'a para vermek istemiyorum. bu aşamada, en uygun fiyata hangi yolu ve ya alternatifleri tavsiye edersiniz?

laptop marka: lenovo g550

 
hangi ildesiniz hocam. ankara ise yardımcı olunur.


  • tolgan  (05.01.16 22:30:44) 
merak etme, menteşe set halinde satılıyor, 20-30tl civarı. ekran çerçevesi ise modele göre arka kapakla birlikte 80-90tl civarında.

zaten menteşe değiştirmek için laptopu son vidasına kadar sökmeniz gerekiyor, bu esnada ekran çerçevesi de kolayca değiştirilir.

elin yatkınsa kendinde kolayca yapabilirsin, bulman gereken tek şey g550 "teknik servis kitapçığı" burda vidaları hangi sırayla sökmen gerektiği ve nerden hangi ebatta vida söküldüğü yazar, sökmesi de toplaması da kolay olur bu sayede.

Eğer kafana göre sökmeye başlarsan gözden kaçabilecek yerlerde vidalar oluyor, kafayı yersin.
  • kimlanbu  (06.01.16 08:41:44) 
@tolgan; hocam eskişehirdeyim ne yazık ki.

@kimlanbu; teşekkür ederim hocam bilgiler için . dediğiniz gibi o malzemeleri internetten sağlayıp, kendim halletmeye çalışayım. teşekkürler.
  • yokumbenburda  (06.01.16 09:10:05) 
www.laptopinventory.com

modeliniz aynı veya benzerdir muhtemelen videodakine göre sökebilirsiniz. Gidip tonla para vermeye gerek yok.
  • opethian  (10.01.16 16:35:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.