[]

para cezaları adil mi?

X suçunun cezası 100 TL olsun. Bu suçu işleyen 2 kişiden A kişisinin aylık geliri 1000, B kişisinin aylık geliri ise 100.000 TL. Bu durumda aynı suçu işleyen 2 kişiden biri ciddi bir zarar görürken diğerine ise neredeyse hiçbir şey olmuyor.

Bu halde bu cezalar adil mi?


 
B kişinin siki taşşayla trompet çalıyor o her şeyi yapabilir ona sıkıntı yok, A kişisi çokomel'e devam. gayet adil.


  • mrvengeance  (05.01.16 20:52:47) 
O yüzden mapus yatırıyoruz ya hajum.


  • hic sikilmadan seks yaparim  (05.01.16 20:55:11) 
Çalışmayan ve aylık geliri "0" olan birisi o zaman her boku çalsın parası yok diye de ceza kesmesinler?
Cezalar maddi duruma göre verilmez ;) tüm toplumun koşullarına göre verilir.

  • seindfeld  (05.01.16 21:08:56) 
adil degil.


asgari ucrete calisan bir adam yuksek hiz yapinca cezasi 200 tl diyelim. buna kimse azaltilsin adamin geliri az demiyor.

ama zengin cocugu hiz yapinca 200 yerine 1000 lira gelsin. cezayi onemsemedigi icin yollarda 200 den asagi gitmeyen o kadar cok insan var ki.

fakire az ceza verilsin degil, zengine daha fazla verilsin olmali bence.
  • bohr atom modeli  (05.01.16 21:12:34) 
Live, hapis örneği hiç olmamış, çünkü süre sabit, şartlar sabit, etki sabit. Fakirin hayatı kayar, zengine eğlence olur demişsin ama tam tersi çok daha yüksek ihtimal bence.
Seindfeld, ne ilgisi var? Zayıf olan cezalandırılmamalı diyen yok ki. Cezaların güçlüye dokunmaması sorun.
Bohr, evet tam olarak bundan bahsediyorum.
  • harvey  (05.01.16 21:19:49) 
konu trafik cezalari ise ceza puan sistemi bunun icin var.
ceza yazarsa yazsin diye hiz yapamaz, bikac kere yakalanirsa ehliyetine el koyulur.

adli cezalarda ise surekli ayni sucu isleyip para cezasiyla kurtulamaz ki.
  • ocaan  (05.01.16 21:25:33) 
anlatmaya çalıştığın şeyi anladım ve katılıyorum aslında ama pratikte daha büyük adaletsizliğe neden olur o. zengin dediğin adam resmiyette bağkur emeklisi falan görünüyordur, gider muhtardan bir fakirlik belgesi alır ödemez bile cezayı. olan yine garibana olur.


  • nrmnm  (05.01.16 21:34:32 ~ 21:41:57) 
Serbest piyasa bu.
Bahsettigin durumun adaletsiz gorunmesinin tek sebebi bir tarafin zengin olmasi. Zenginligini haksiz kazancla elde etmemisse esit ceza uygulanmasi adildir.
Burda cozum aranacaksa para disinda yaptirimlar dusunulmeli.
  • yons  (05.01.16 21:54:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.