[]

Ev satın alıp günlük kiralamak günah olur mu acaba

Belli bir birikmişliğim var. Beylikdüzünden ev alıp içini dayayıp döşeyip kiraya versem ortalama ayda en kötü 1200TL kazanırım gibime geliyor.
Ama bildiğin belli evi ne için kiraya verdiğin.
İçimde pek rahat eder mi bilmiyorum. Ne yapsam etsem ?


 
adamlar orada çılgınlar gibi seks yapacaklar, eh sana da dolaylı yoldan pezevenk derler tabi. olmaz o iş, yaş


  • mrvengeance  (05.01.16 19:37:52) 
Ben yapmazdım, bana ahlaki gelmiyor.

Benim de var değerlendirmek için ayırdığım birikimi.
Hububat borsasında alım satım denemek istiyorum.

Burda 100 tane şey okudum, x lira ile ne yapılabilir diye bana mantıklı gelen bişey olmadı. Tekrar edeyim "bana".
İşin ehli arkadaşların, katma değer e, üretime inanan arkadaşların ufkumuzu açmasını istiyorum.
Mesela beni, sözlükte tarım politikaları ile yazılmış bir giri etkilemişti (kelebek etkisi olur mu olur ) bu yüzden hububat alım satımı ı denemek istiyorum.
  • dunyatuhaf  (05.01.16 19:39:56) 
tabi günah hacı. sorulur mu?


  • ya ben lan neyse  (05.01.16 19:40:53 ~ 19:41:56) 
olmaz


  • galandar kostumu  (05.01.16 19:44:47) 
sevap lan bence, insanlar sevissin diye ortam yaratiyosun daha buyuk sevap var mi?


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (05.01.16 19:46:32) 
@all şu ihtimali düşünsem sadece "ne için kiraladığıyla ilgili soru sorma belki h.sonu gezisi için gelmiş biri" olabilir.

Sonuçta aylık kiralanılan evde de bekar insanlar bu işi yapıyor benzer olaylar değil mi? Ya da otel işletenler için aynı durum değil mi ki?
  • seindfeld  (05.01.16 19:46:58) 
Eksiyen adam+1
Bence de büyük sevaba girersin hele bir de fiyatlari ucuz tutarsan

  • rapon  (05.01.16 19:49:49) 
Sen bileceksin en başta, huzursuz edecek seni hem o paradan hayır gelmez bence. Başka şeylerde değerlendir.


  • elikası  (05.01.16 19:51:26) 
  • nacht des todes  (05.01.16 19:55:26) 
bence de sevap olabilir asdfs :D lakin komşular falan sıkıntı yapmasın, her gün yeni birileri girip çıkıyor noluyor diye. ben olsam günah sevap olayından çok çevreden çekinip yapamazdım.

bu arada bi de gizli kamera koy, ooh pornhub'dan da para kazanırsın :P günlük kiralık evlerle ilgili böyle bi efsane var, sahipleri kamera koyuyormuş falan doğru mu ki o? İzlemek isteyen sapıklar vardır kesin de...
  • rodriguez2  (05.01.16 20:00:10) 
yasal açıdan prosedürel bi sıkıntı yoksa bile ilerde çıkarılabilir. vaktinde 1+1'leri yasaklamaya çalışmışlardı pendik tarafında.


  • yuto  (05.01.16 20:02:55) 
Yasal açıdan vergi vermeyi de düşünüyorum bi şekilde halledip.


  • seindfeld  (05.01.16 20:21:09) 
ya bacınla sevişseler o evde afedersin?


  • anonymice  (05.01.16 20:22:57) 
fuhuşa aracılık etmiş olacağını biliyosan günah tabi.


  • rencber  (05.01.16 20:28:30) 
adamı sorup soracağına pişman ettiysek artık dağılalım ha?


  • mrvengeance  (05.01.16 20:33:37) 
eve bide gizli kamera koysan onlarıda gerekli sitelere satsan paraya para demessin:)

saka bi yana oluru var mı? aklın mantıgın alıyor mu. 1000 tl icin deger mi?
  • all girls dream  (05.01.16 20:36:37 ~ 20:36:55) 
laik bir bakış açısı değil. sen evi fuhuş yapılması amacı ile kiraya vermiyorsun ki? etik kriterler içerisinde kiraladığın kişilere de "siz burada fuhuş yapacak mısınız?" diye soramayacağına göre ortada bir problem görmüyorum. ayrıca istanbul gibi bir şehirde seks yapmak için o evi kiralamayacak çok fazla müşterin olacaktır.

galerin olsa ve araç kiralasan da aynı şeyleri düşünecek miydin? arada belki biraz fark var ama aracı kiralayan kişinin ne yapacağını bilemezsin ki yine de. alır hatununu çeker ıssıza ve saatlerce sekis yaparlar arabanın içinde.

sen evi kiraladıktan sonrasına karışamazsın. kimin ne yapacağını da bilemezsin. kim ne yaparsa bunu kendi iradesi ile yapacak. sen ona ortam sağlamış olmuyorsun. varsa, günahına da ortak olmuyorsun.

alkol islamda günah. alkol satarken bunu düşünebilirsin bir nevi. çünkü alkol alan adam bunu tüketecek ve günaha girecek, orası kesin. ama evi kiralayan adam orada illa seks yapacak diye bir kaide olabilir mi?
  • m murphy  (05.01.16 20:36:46) 
@all girls dream min. 1200 alırım ki sadece h.sonları dolu olur diye hesapladım. ort 2000tl beklentim olacak.
@m murphy işte beklediğim güzel mantığıma uyan cevap...ben o evi tamamen istek karşısında kiraya veriyor olacağım. Ama ertesi gün tabiki eve gidilip temizlenicek. O sırada ne olduğu anlaşılacak ama buna karışma gibi bir lüksüm olamaz sanırım.

  • seindfeld  (05.01.16 20:47:20) 
oğlum adam belli ki müslümanlık açısından soruyor. ne gerek var yanlış yönlendirmeye? günah lan işte. bariz ortada.

ev kiralamak günah değil elbette. günlük de olsa... ama millete zina için mekan ayarlandığını biliyorsan bariz günah.

adam fıkha göre soruyorsa doğru cevap verin amk. kendi görüşleriniz size kalsın.

"haa bence milleti seviştirmek çok güzel." de ama "sevap böyle yapmak". demek trollük olmuyor mu?
  • ya ben lan neyse  (05.01.16 21:17:46) 
İslam'a göre soruyorsan günah. Lamı cimi yok. Müşterinin çoğu sevişmek için kullanacak. Bunu beşikteyi bebeye sorsan söyler. Sen de buna aracılık etmiş olacaksın. Zinaya aracılık etmenin helal kazançla bağdaşacağını sanmıyorum. Ancak arada haftasonu oturup film izlemek, kutu oyunu oynamak ya da ev ortamında muhabbet edip yemek yapmak isteyen arkadaş grupları da kiralayabilir, çok temiz ve nezih olursa şehir dışından gelen kişiler de konaklayabilir. Beylikdüzü diyorsun, fuar zamanları gelip (Sadece kitap fuarı değil) kalanlar bile olabilir. Ancak yine de çoğunluk seks için kullanacak.

Ayrıca fuhuş ile seksi karıştırmış insanlar. Fuhuş para karşılığı yapılan sekstir. 20 25 yaşındaki gençler sevişmek için ev kiralarsa fuhuş olmaz o. Zina belki; ama fuhuş ı-ıh.

Bu tür evleri daha önce fuar için de arkadaşlarla oturup FRP oynamak ve muhabbet etmek için de sevgilimle rahat rahat seks yapmak için de kullandım. Kendimden bilerek yazıyorum yani.

Edit: Bak aklıma ne geldi, bu evlerin sadece evli çiftlere ya da aynı cinsiyetten kişilere kiralanan versiyonları var. Adam evlilik cüzdanı istiyor ev kiralamak için. Belki belki o şekilde olabilir.
  • g man  (05.01.16 21:24:17 ~ 21:34:33) 
Günah falan olmaz. Orayı tutan ister seks yapar, ister gider uyur kimsenin de yorum yapmaya bir hakkı olmaz.

Ben yatırımımı bu yönde yapıcam diyorsan yap gitsin. Güzel para kazanırsın.

Söylenmiş ama diyeyim oraya 2 genç gidip sevişse fuhuş olmaz. Adama parayla kadını verirsen fuhuş olur.

Sevişmenin neresi günah ayrıca ya ? Ha tabi ''nişanlılar el ele tutuşmamalı'' kafası sardı ülkeyi unutmuşum. Yıl 1716.
  • orta buyuklukte bir ulkenin krali  (05.01.16 21:32:02) 
O zaman şöyle bir şey yapsam nasıl olur.

Bir kira sözleşmesi hazırlarım. Eve sadece akraba kişilerle yada hemcinsleriyle gireceğine dair. İmza attırırım ben görevimi yapmış olurum?

Arkadaş hemcinslerde sevişiyor artık 2 eleman evi tutsa "abi biz takılıcaz içki muhabbet erkek erkeğe" deyip sevişemezler mi evde? aynı şey bayanlar için de geçerli.
  • seindfeld  (05.01.16 22:39:51) 
Oha daha neler duyacagim su hayatta! Boyke vir piyasa mi var istanbul'da? Otele niye gitmiyirlar Abi? Daha mi ucuza veriyirlar evleri?


  • chunksia  (05.01.16 22:49:45) 
@seinfield bu seferde evi eşcinsellere peş keş çekiyorsun falan derler yada ne bileyim akrabam kuzenim derse ne yapacaksın?


  • selam  (06.01.16 00:17:40) 
yerinde olsam güzel bir semtten "cozy" bir ev kiralarım, guzelce dekore ederim. airbnb ile basarım parayı. beyin bedava ;)


  • galandar kostumu  (06.01.16 00:24:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.