[]

Fotoğraf makinesi seçimi

Merhaba,

Halihazırda kullandığım canon a510 fotoğraf makinem yavaş yavaş cozutmaya başladı ve bunca yıldan sonra makinemi değiştirme zamanım geldiğinide anladım.

Açıkçası kafamdaki fiyat 300 usd civarı (amerika için) ancak biraz bakınınca bir çok kişi Canon G10-G11 i tavsiye etmiş ki kendisi 500 usd :(

şu anda Canon kullandığım için çok alıştım ve a510 u gerçekten çok beğenerek kullandım, pro bir model aramıyorum ancak üzerinde azıcık da olsa oynanabilir bir makine istiyorum. Bunun yanında icabında uğraştırmadan da bas çek yapabileyim.

Bir Nikon makine almıştım daha önce (L3) ancak hiç memnun kalmadım, biliyorum bu şekilde değerlendirmek doğru değil ancak nikon dan soğudum :)

Şimdi, 500 usd ye bu makineyimi almalıyım yoksa 300 usd gibi başka bir makine mi önerirsiniz? 300 dolarlık makine ile 500 dolarlık makinenin aynı olmayacağını elbetet biliyorum fakat, hangisi bana daha uygundur.

Teşekkürler.

 
Anladığım kadarı ile compact ama manuel ayarlara da izin veren bir makine istiyorsunuz. Bu sınıfta cidden pek çok seçenek var ama canon dersek G serisi iyidir gerçekten alternatif olarak "SX" serisi de bence sizi mutlu edecektir (örneğin "SX10 IS") Ayrıca bu sınıfta panasonic makinelerde fena değil sanırım. Ama Canon SX serisinin üstünde durun derim...
Şu link yararlı olabilir: www.dpreview.com

  • dharmabum  (24.10.09 00:36:58) 
Merhaba,
Dediğiniz çok doğru, manuel ayarlara izin veren bir kompakt makine aradığım. SX serisine şu anda bakıyorum, ancak G11 yerine SX serisine yoğunlaşmamı neden tavsiye ettiniz acaba? fiyatları daha uygun diye mi yoksa başka bir sebebi var mı?
Teşekkürler.
  • kisa  (24.10.09 08:33:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.