[]

ateist olup kız düşürmek

aranızda sadece ateist olduğu için kız düşüren var mı lan? insanlarda hala "kız düşürmek için ateist olmuş" gibi bir fikir var. liseden beri inançsız bir insanım ama bırakın bununla birisini etkilemeyi ilişkide olduğum bütün kızlar için sorun oldu bu durum. kaç tane ilişkim başlamadı bu sebeple, irili ufaklı ilişkilerim bitti. halbuki öyle fanatik birisi de değilim bu konuda. hatta müslüman olsaydım şimdikinden kat kat fazla ilişki yaşamıştım. nedir bu işin aslı astarı tam olarak?




 
en az 5


  • mrvengeance  (05.01.16 18:50:52) 
gerizekalı oldukları için öyle söylüyorlar, başka bir sebebi yok. akılları sıra çıkar ilişkisi temelli gösterip aşağı görmeye/ göstermeye çalışıyorlar.

edit: düşündümde fazla bile yazmışım. net gerizekalı oldukları için öyle söylüyorlar yoksa bir şey temelli filan gösterdikleri yok. zira herhangi bir şey gösterebileceklerini düşünmüyorum.
  • air  (05.01.16 18:53:15 ~ 22:10:12) 
anlamıyorum ki ateist olan kız düşürür derler, sosyalistler kız düşürür derler, bir gıdım entelektüel birikimi olan, edebiyatla felsefeyle alakası olanın elinin altından geçmeyen yok derler. bir faydasını görmüşlüğüm yok.


  • dinsiz adam  (05.01.16 19:02:01) 
@godoşu beklerken

toplumdaki tepkiden bahsediyorum daha çok. sevgili olduğum kızların hepsi de süper zeka değildi. aşırı gerizekalısı da vardı zekisi de. yani hepsinde ters tepti durum. bunun için ateist olsaydım zaten dönüp direkt müslüman olmuştum. yani kim çıkartıyor lan bu karı kaldırmak için ateist olmak kalıplarını? ne alakası var ben de onu soruyorum.
  • sarhosken alinan hesap  (05.01.16 19:04:51) 
ben sana bir şey demedim ki, bahsettiğin olasılıkla ilgili yorum yaptım.

işte bence alakası yok ve gerzekler çıkarıyor o kalıpları :)
  • godoşu beklerken  (05.01.16 19:06:58 ~ 19:13:05) 
Abi günlük hayatta konuyu inancınıza nasıl getirmeyi başarabiliyorsunuz? Yani nelerden bahsederken konu sizin "ateist olmanıza" geliyor?

Ne bileyim, tekin olmayan bir sokağa girdiğinizde kız "La tahzen! İnnalahe meana!" diye bağırmaya mı başlıyor? Sonra da sen "kimle konuşuyorsun cici kıs ;)" filan mı diyorsun?

Gerçekten, çok ciddiyim, bir açıklasana konu senin ateist olmana nasıl geliyor?
  • pulsartgr  (05.01.16 19:13:21) 
Ben inanç denilen şeyin sadece din olmadığını herşeye karşı olduğunu düşünüyorum.

Sevgilimin ya da arkadaşımın inançsız olması beni uzaklaştırır.
  • EXXE01  (05.01.16 19:15:20) 
ya dindarların, kendi yaşamak isteyip yaşayamadıkları hayatları ateistlerin, ne bileyim sosyalistlerin falan, kendilerine uzak gördükleri tiplerin yaşadıklarını sanmalarından kaynaklanıyor. sanıyor ki biz tüm gün sevişiyoruz falan, öyle bir hayal dünyası var, içten içe o da istiyor falan.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (05.01.16 20:02:52) 
aytaç ars var.


  • mermize  (05.01.16 20:16:12) 
olm kim diyorlan bunları. ben daha önce hiç böyle bir şey duymadım.

bu arada @sarhosken alinan hesap 20:50:03 de dediğine aynen katılıyorum. fakat ben sevgilim ya da yakın arkadaşım değil isem din mevzusunu es geçiyorum. dinsiz olduğumu hemen hemen hiç bir yerde belirtmiyorum. ne gerek var.
  • belkider  (05.01.16 20:23:40) 
birde şu ''abi günlük hayatta konuyu inancınıza nasıl getirmeyi başarabiliyorsunuz?'' sorusuna cevap yazayım;

şimdi genel olarak inançlı insanlarda (din belirtmedim) inançlarını gösterme, belirtme, belli etme eğilimi var. hatta bu kimi zaman göze sokmaya kadar gidiyor. e belli bir süre sonra ister istemez yapan ve yapmayan ayrılmaya başlıyor. kaldı ki, özellikle müslümanlarda denk geldim bu duruma, kitaplardan bahsedip, felsefeye ilgini belli ettiğin zaman hemen soruyorlar ''atayiz misin yohsa keh keh''. hani bunu gayet normal bir şeymiş gibi, haklarıymış gibi soruyorlar. tabi buna hristiyanlarda da (özellikle katolik olduğunu düşündüğüm insanlarda da) gördüm ama tabi bir müslümanın yarattığı gergin ve saçma ortamı yaratmıyorlar.

neyse uzun lafın kısası, yukarıda da gördüğünüz gibi, bizim herhangi bir çaba harcamamıza gerek kalmadan gayet konu kolay bir şekilde inançlara geliyor.
  • air  (06.01.16 00:37:19) 
@air
Dediğiniz konuyu anlayabiliyorum, haklısınız. Peki neden bu insanlarla konunun derinliğine girmeye çalışıyorsunuz? Müslümanı, Hristiyanı, Ateisti, inancından bağımsız olarak bunu yapan adamın karakteri bellidir. Yani felsefe konusu açıldığında "atayiz misin mehehe" diyen adamla neyi tartışıyorsunuz?

İkincisi, farkında olmadan siz de aynı şeyi yapıyorsunuz. Son cümlenizde "bizim bir şey yapmamıza gerek kalmıyor" diyorsunuz mesela. Neden "bizim" ifadesini kullanma gereği duydunuz? İşte anlaşılması gereken diğer nokta da bu. Aslında "inancınızı" paylaşmadan da muhabbete devam edebilirdiniz. Ama etmiyorsunuz. Aynı durum birkaç kez daha tekrarlanınca da insanlar "prim yapmaya çalışıyor" diye yorum yapıyorlar. Olay bundan ibaret.
  • pulsartgr  (06.01.16 09:27:12) 
1. konunun derinliğine girmeye çalışmıyorum?
birde ilk verdiğim örnekte herhangi bir zorlama da yok. hani hiçbir zaman arkadaşlarımı inançlarına ya da herhangi bir kimlik bilgilerine göre belirlemedim. dediğim gibi bir süre sonra yapan ve yapmayan ayrılıyor. hani örneğin korktuğunda istavroz çıkaran ya da bir şeylere başlarken besmele çeken birinin yanında bunların hiçbirini yapmayınca az çok muhabbeti açılmaya başlıyor.

2. burada hali hazırda bir taraflar ayrılığı ve dinsel belirlenme yaşandı. ben burada konuşurken belli bir taraftan görüş ve gözlem bildiriyorum. işte bu noktadan bakacak olursak benim 'bizim' demem konuyu netleştirmek haricinde herhangi bir anlam taşımıyor. gayet ortalama bir zekaya sahip bir birey, benim 'bizim' derken prim yapmak ya da benzeri herhangi bir çabada olduğumu düşüneceğini sanmıyorum.
Olaya bu yönden baktığınızda argümanınızın geçersiz olduğunu göreceksiniz.

Şöyle de bir şey var; tüm bunları söylemedim diyelim, tekrar baktığımızda da argüman geçersiz. Şöyle ki insanlar inançlarını gizlemekte olduğu kadar belirtmekte de özgürler. Ancak dikkat, belli etmek diyorum, göze sokmak ya da dayatmak değil. Neyse, işte bu yönden bakarsak dahi bir konuşma içerisinde bir kişinin inancını belirtmesi, onu dinleyen, duyan, tanık olan kişiye onu yargılama, suçlama hakkı vermez. Yani hiçbir şekilde ben inandıklarım ve bu inandıklarımı bir şekilde belirtmem nedeniyle 'prim' yapıyor eleştirisini almayı hak etmiyorum.
  • air  (07.01.16 00:12:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.