[]

arrest, custody, detain farkı?

nedir bunlar arasındaki fark tam olarak. mesela türkiye'de polis sadece gözaltına alır. ardından mahkeme de tutuklar ya da serbest bırakır.

benim bildiğim anlamlara göre custody ve detain gözaltı, alıkoymak. polislerin işi bu değil mi? arrest de tutuklamak değil mi? polisler neden you are under arrest diyor? arrest mahkemenin işi değil mi?


 
mahkemede tutuklamaz, hüküm giydirir. mahkeme sürecinde kaçma ya da delil karartma ihtimali varsa tutuklar. onun dışında nöbetçi mahkemeye çıkıp davası görülecek ya da daha erken suçun cezası ifa edilecek ya da sadece şüphe varsa gözaltı olur.

arrest, tutuklama
custody, gözaltı
detain de gözaltı ama "nezarette kalacaksın delikanlı" gibi değil.
  • nawar  (04.01.16 19:54:23 ~ 19:56:06) 
yanlışım varsa düzeltin ama sanırım şöyle;
eğer polis gelip sizi evden alıp götürdüyse siz arrested oluyorsunuz

ama eğer mahkeme cezaevine yollarsa: remanded in custdy diyolar...
  • euteamo  (04.01.16 21:02:35) 
detain alikoymak, arrest tutuklamak, custody gozalti

misal havaalanina inersin, adam bir seyden suphelenir, seni alikoyar (detained), sonra polis gelir bakar, ariza bir sey var, seni tutuklar (arrested), tutuklu olarak goturuldugun yerde de gozaltina alinirsin (taken into custody), gerekirse gozaltin uzatilir (remain in custody), sonra dava sureci baslar vesaire, en sonunda da suclu bululnursan hukum giyersin (sentenced), sonrasinda da belki hapse atilirsin (jailed), belki para cezasina carptirilirsin ve kefaletle salinirsin (bailed), vs.

sen tutuklanmak ile hukkum giymeyi karistirmissin. polis tutuklar, mahkeme hukum verir, bu esnada tutuklu yargilayabilir mesela.
  • whoami  (04.01.16 21:14:13 ~ 21:21:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.