[]

Buharlı kırışık giderici kullananlar?

Merhabalar,

Ütü yapmayı hiç beceremiyorum + sevmiyorum. Buharlı kırışık giderici (www.hepsiburada.com) diye bir şey duydum.

Bu aletten kullanan var mı? Gömlekleri doğru düzgün yıkayıp, kurutma makinesine de doğru düzgün atsam, çıktıktan sonra bu aletle ütülenmiş gibi yapabilir miyim? Jilet gibi olmasından bahsetmiyorum, kırışıklık çok belli olmasın yeter.

 
ben kullanmadım ama mantıksal olarak yaklaşacak olursak. bunların böyle buhar kazanlı. tekstil mağazalarında kullanılanları bile çamaşır makinesinden çıkmış bir çamaşırı ütüleyecek kadar yetenekli değil. bu aletler genelde dediğim gibi tekstil mağazalarında milletin giy-çıkar yaparak buruşturduğu kıyafetleri şekle sokmak için. çamaşır makinesinden çıkan kırışıklıkla karşılaştırılamaz bile. hele senin bu gösterdiğin alet 85TL o nedenle denemeye gerek bile yok.


  • sos fistik olsun mu  (04.01.16 10:00:58) 
kendi yöntemimi söyleyeyim belki denersin ama %100 pamuk klasik gömleklerde kırışıklığın belli olmaması çok zor. çamaşır makinesinde sıkma hızını düşür (ben 400'de sıktırıyorum), sonra askıya asarak kurumaya bırak ama tam da kurumadan hafif nemli iken (bu takriben asma işleminden sonra 4 saat oda sıcaklığında) alarak ütüle. Alternatif yöntem ise Türkiye'de pek göremesem de yurt dışında kolay ütülenen özel gömlekler de üretiliyor (Almanya'dan almıştım ben Bügelfrei deniyor), düşük dereceli sıkma işleminden sonra bu gömlekleri ütülemeden de giyersin çok hassas değilsen ama jilet gibi olmaz, fakat çok da kolay ütü tutar.


  • candanag  (04.01.16 10:33:58) 
ben bunun daha da büyük ve profesyonel olanından, ütü yapmayı sevmeyen arkadaşıma aldırdım muhteşem bişey gibi görünüyo diye, sanırım 2 senedir aleti her gördüğünde bana küfrediyor. perde gibi şeyleri ütülemek için belki ideal olabilir ama kesinlikle gömlek, ceket vs. için hem çok zahmetli hem uzun süren bişey, hiç pratik deği.


  • hypathia  (04.01.16 11:42:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.