[]

Yahu Bu Diferansiyel Denklemlerde...

arkadaşlar diferansiyel denklemlerde homojen olmayan kısımda 2 farklı çözüm tekniği var.

birisi mesela fonksiyon 54x^2 ise "Ax^2+Bx+C" şeklinde bir yöntemle çözülüyor.

diğer yöntem ise y1.y2'-y2.y1'=W

y1.integral'y2.r(x)/W

gibi bir yöntem.

bazı sorularda birisi bazılarında da diğeri kullanılıyor.

bunlar aynı soru için aynı cevabı verir mi yoksa soruya göre mi seçiyoruz bu yöntemleri.


şimdi derseniz ki "e ulan çöz bi soru için iki yöntemi de zaten anlarsın" diyebilirsiniz. ama numune sorular o kadar uğraştırıcı ki bir soruya başlarken yanıma azık alıp ev ahalisi ile helalleşiyorum.

saygılar.

bir makinacı.

 
istediğin cevabı veremeyeceğim ama bir kısmı güzel anlatmışsın söylemeden edemedim. eskiden mühendislik okurken şu diferansiyen denklemi çözmeye başlayıp problemin sonuna geldiğimde soruyu unutmuşluğum vardı. onu hatırladım sayende. harbiden o numune sorulara nalet olsun. iyi ki bırakmışım makinayı valla. kolay gelsin.


  • darksdantes  (03.01.16 17:36:22) 
maalesef ben de cevap veremeyeceğim ama şu site diferansiyel denklemlerde işine yarayabilir.
www.wolframalpha.com

  • minduser  (03.01.16 18:07:51) 
soruyu özelden foto olarak atarsan yardımcı olmaya çalışırım.


  • rakicandir  (03.01.16 18:36:00) 
en guzeli laplace :)


  • ubi dubium ibi libertas  (03.01.16 18:40:03) 
@rakicandir

sözlükten attım hocam.
  • dirty pussy and cock  (03.01.16 19:29:29) 
ubi dubium + 1 :) laplace güzeldi. bir de d türetme opetarötü vardı demi. hoca ne zaman onu kullanıyoruz dese sanki bir ekskavatörün üstüne binmiş onu kullanıyor gibi hissederdim ne alaykaysa :D inşaatçı kafası işte.

soruya gelirsek. walla diften geçeli 5-6 yıl oldu ama hepsi aynı sonuca ulaştırırken birisi daha zorluyordu herhalde. yani sorunun tipine göre seçmek mantıklı oluyordu. ama nasıl seçiyorduk nasıl yapıyorduk dersen orda ben artık yokum :D
  • sutu seven kamyoncu  (03.01.16 20:53:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.