[]

SoundCloud.com' a Erişim

Merhaba sevis sağlayıcısı olarak TTnet, browser olarak Safari kullanan bir Macbook kullanıcısıyım. Yaklaşık 1 yıldır www.soundcloud.com' a erişim sağlayamıyorum. Bu dönemde modem değişikliğide yaptım. Ancak anlamadığım sorun başka her yerde soundcloud'a girebilen cihazlar sadece benim evimin hattında siteye giriş sağlayamıyor.

Sorun benim bilgisayarımın DNS ayarı proxy vs. bir sorunuyla alakaldır diye düşünüp tüm ayarları sıfırlayıp denedim. Benim evimin hattına bağlı başka akıllı telefon ve bilgisayarlar üzerinden de denedim. Başka DNS'ler de kullandım ancak hiçbir cihazdan giriş yapamıyorum. Bu cihazların hepsi, benim ev hattım dışında bir hatta bağlıyken siteye erişebiliyorlar?

İşin ilginç tarafı Turkcell 3g üzerinden giriş yapabildiğim site neden ve nasıl engellenmiş olabilir? Yada site engelli değilse benim evimin hattındaki sorun nedir? Defalarca modemimi yeniden kurdum. Dönem içerisinde başka sebeplerden cihazlarıma hard format bile attım hanı hosts üzerinden engelleme vs. gibi bir durum olsa hatayla onlar da sıfırlanırdı. Ancak sorun çözülemedi.

Hangi browserdan girersem gireyim "Safari Can't Connect to Server" uyarısı alıyorum. Chrome olursa Chrome can't connect to server gibi bir uyarı geliyor. http uzantılı versiyonu ve https yapmayı vs de denemiş bulunmaktayım ancak bir işe yaramadı.

Bulabildiğim tek çözüm üzeri ZenMate vari VNP ek uygulamaları kullanarak siteye girmek ki bunu yapmaktan da çok sıkıldım.

Bu sorunu başka yaşayan insanlar var ise çözüm önerilenizi bekliyorum. Teşekkürler şimdiden.

 
Ben de windows 10 cihazım, google chrome ve mozilla tarayıcılarım ve ttnet servisimle +1 diyorum, bende de açılmıyor. vpn değiştirince anasayfa açılıyor ama insanların verdikleri linkler yine açılmıyor.


  • mesgul ve huzursuz  (03.01.16 14:36:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.