[]

yurtdışına çıkmadan anadili gibi ingilizce okuyan/konuşan/yazanlar

izlediğiniz yol nedir?
kullandığınız kaynaklar ve tavsiyelerimiz nelerdir?

hiç bilmiyor değilim, okuduklarımın, konuşulanların çoğunı anlıyorum.
ama türkçedeki yetkinlik ve doğallıkta değil.

 
dizi izle,altyazıları türkce ve ing karşılaştır not al.


  • monicapp  (03.01.16 01:32:18) 
eskiden adam gibi liseler vardı. yabancı dil hazırlık eğitimi çok iyi olan. orada bir sene hazırlık okuduk. dizi/kitap/altyazı olayları ile destekledik. çok iyi oldu çok da güzel oldu ama şu anda devlet dil öğretemiyor. böyle bir gerçek var. eğitim sistemi rezil bir halde


  • rosencruz  (03.01.16 02:06:00) 
dil öğrenmek ve geliştirmek yatkınlıkla fazlasıyla kolaylaşabiliyor, ama bunun yanında yardımcı olabilecek pek çok faaliyet var. yabancı müzik dinlemek, seviyorsanız şarkı sözlerine bakmak, dizi/film izlemek çok çok yardımcı olur gerçekten. bir de çekingenliği (varsa) atmak lazım biraz, etrafında pratik yapabileceğin biri yoksa - istanbul için konuşursak - pek çok yabancı turistin katıldığı etkinlikler (couchsurfing, meetup vs etkinlikleri gibi) düzenleniyor, onlara katılabilirsin mesela.


  • saveur  (03.01.16 02:06:11 ~ 02:07:01) 
Konusma icin soyluyorum pratik yapacaksin surekli ingilizce konusacaksin. Hatta anadili ingilizce olan biriyle arkadas olursan akar gider. Sadece 1 sene boyunca bir amerikaliyla konusmam sayesinde bugun hala rahatca konusabiliyorum.


  • floydian  (03.01.16 02:12:36) 
yatkınlık yoksa çok zor olur, sebebi de konuşma durumu yapma şansının pek olmaması, konuşma olmadan öğrenme olmuyor tam, konuşma yapabileceğin bir ortam sağlayabilirsen kendine çok ilerleme kaydedersin.


  • gezegen olan pluton  (03.01.16 05:20:27) 
ingilizce anadilin olmadigi surece ne yaparsan yap anadilin gibi konusamazsin. mutlaka hafif de olsa bir aksan kalir.

bence aksan kalmali zaten. turkce konusulan bir ulkede dogup buyumus ve yabanci dili burada ogrenmis olmak emektir, gurur duyulmalidir. takma kafaya aksandi suydu buydu.

aksan disinda her kelimeyi ve soyleneni anlamak, aninda turkcedeki gibi cevap verebilmek istiyorsan tek tavsiye ingilizce dusunmeye baslamak. yaninda sozluk tasiyiip kelimeyi hatirlamadiginda bakacaksin, icindeki konusma dilini ingilizce yapacaksin. budur.
  • kurbanlik koyun  (03.01.16 08:49:25) 
kurbanlikkoyun arti 1. insanlar daha dili tam anlamiyla ogrenmeden british accent kasmaya calisiyorlar. orada dogmadiginiz veya cok kucuk yaslarda gitmediginiz surece mumkun degil, kendine ait aksanin olmasi gocunulacak bir durum degil ki. onemli olan anlasilabilir ve akici konusmak.


  • baldur2  (03.01.16 09:26:00) 
@kurbanlik koyun
@baldur2

anadili gibi derken, kendini ifade edebilmeyi kastetmiştim, aksanı değil.
  • tabudeviren  (03.01.16 10:07:01) 
valla ben seviyorum yabancı dil konuşmayı, lisede bir sürü yabancı arkadaşım vardı (12 sene önce) görüntülü chat yapardık. liseyi bitirdiğimde çok rahat konuşabiliyordum.

üniversitede de üstüne kattım bir şeyler yabancı dizileri önce ingilizce altyazı ile izledim şimdi altyazısız izliyorum, bbc falan izlerdim sıkılsamda.

iş hayatında da baya yoğun kullanıyorum işte böyle. şu an 3-4 tane anadili ingilizce olan arkadaşım var sürekli konuşuyoruz.

kullanmazsan imkansız.
  • peace.on  (03.01.16 10:17:53) 
italki gibi sitelerden konuşma arkadaşları bul. ücretsiz. haftada birkaç kere skype yapın.


  • sttc  (03.01.16 13:54:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.