[]

medeni olmak hakkında

medeni olmak insan doğasına aykırı mı?

medeniyet insanın eskiden, çok eskiden beri sahip olduğu içgüdüleri bastırabilmesidir. mesela çiftleşmek en temel içgüdülerden biridir, medeni olmak her önüne gelenle çiftleşmeyi yasaklar.
bu tartışma şunu da konuşmayı gerektiriyor: insan hayvandan farklı mıdır? eskiden hayvandık, düşündük zekalandık başka bir şey mi olduk? aramızda olamamışlar var, hatta çoğunluğumuz böyle. eğitilmedğimiz sürece hepimiz hayvan oluyoruz. mesela görgü kuralı öğrenmemiş adam yolda gördüğü ve ilgisini çeken göte dik dik bakıyor ve "hayvan" oluyor. yemek yerken ağzını şapırdatıyor, eliyle yiyor, konuşuyor; "hayvan" oluyor. demek ki "default" olarak hayvan geliyoruz bu dünya'ya, peki neden başka bir şey olmaya çalışıyoruz?

insanoğlu olarak geldiğimiz noktayı medeni olmaya çalışmaya mı borçluyuz? medeni olmaya çalışmasaydık, olduğumuz gibi kalsaydık bu kadar ileri teknolojilere sahip olur muyduk?

 
Bir Neandertal kabilesinde şef öldüğünde, en güçlü olan adam gider şefin karısını s*ker kabilenin başına geçerdi. Olay bu şekilde işliyordu. Sonra evrim geçire geçire bunun aslında doğru olmadığını anladık, zira birini isteği dışında s*kmek yanlış bir şey. Bunu öğrendik. Bunu kimse bize öğretmedi; kendi kendimize öğrendik. Bu da esasında bunun eğitilmekle ilgili olmadığını gösteriyor. Zira bizler içgüdümüzle hareket etmeyi bıraktık, bu noktada da zaten akıllı birey olduk.Bu noktaya gelmeseydik, herhangi bir teknolojiye sahip olmazdık. Yani kabilenin başına geçmek için gidip şefin dul karısını s*ken adam uzaya çıkmanın yolunu bulamazdı kanaatindeyim.


  • angelus  (02.01.16 21:52:23 ~ 22:20:11) 
Biri çıkıp insan insanı s*ker mi olm nabıyonuz siz demiş ve medeni çağa geçmişiz.


  • hasmetizm 2046  (02.01.16 23:22:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.