[]

Evsizler bu havada nasil hayatta kaliyor?

Gece sogukta nasil uyuyabiliyorlar? Bir gecede hasta olursun zaten. Ertesi gun hasta halinle yine sogugun icindesin. Sonra? Bu insanlar nasil hayatta kaliyor?




 
soğuğa alışkın olduklarından dirençliler gibime geliyor. kağıt toplayanlar falan da ince kıyafetle geziyorlar


  • cekilmis gayfe  (02.01.16 20:56:53) 
Belediyeler bi kac gunluk misafirhaneye, spor salonuna filan topluyorlar sokakta yasayanlari boyle havalarda.


  • red g  (02.01.16 20:57:33) 
çok soğuk havalarda belediyeler genelde spor salonlarını vs sokakta kalanlara açıyor. ya da inşaatlara falan sığınıyorlar. evet normalden biraz daha soğuğa dayanıklı olabilirler ama dışarıda da kalırlarsa bu soğukta sağ çıkmayabilirler.
gerçi ölüyor da olabilirler, basın böyle şeyleri pek haber yapmaz.

  • mesene  (02.01.16 21:11:54) 
bizde gidip kalabiliyor muyuz orada diyelim evsiz kaldık? lokasyon verin ankarada gidip kalıcam merak ettim. onuda yaşamak istiyorum. en son banklarda uyuyordum ben fakat rüzgar ve dondurucu soğuk neredeyse hipotermi yapacaktı beni sonra kalktım..


  • freetakilir  (02.01.16 21:12:12) 
yorumlar bu tip insalnları küçümser gibi geldi (soğuğa alışık , alkol alıyolar flan)hepimiz bu duruma düşebiliriz hayat bu!..

aşağıda belli iller için misafirhane telefon noları var. Herkes bi el atarsa şu telefon numaralarına en azından şu soğuk birkaç günü atlatabilseler...

www.facebook.com
  • moderniko  (02.01.16 21:33:50) 
Sen onu bana sor;sabahları kalktığımda üşüdüğümü hissedip bir türlü ısınamamak,ayaklarını çekersin gelmez.etrafında yardım edecek kimse de yoktur.


  • hebanon  (03.01.16 11:43:42) 
Soğuğa bünyeleri daha alışkın. Bir de kağıt sarıyorlar vücutlarına mesela. Kağıt soğuğu, rüzgarı falan baya bir kesiyor.


  • nawar  (03.01.16 11:45:03) 
benim tanıdığım bazı evsizler, psikolojik ndenlerle sokakta yaşıyor (mesela bi tanesi, yangında eşini ve bebeğini kaybetmiş memur bi adam, kapalı mekan fobisi oluşmuş, evlerde kalamıyor) bunun gibi akli sorunlar yaşayıp sokakta kalan insanlar var ve bu insanların eşi dostu tanıdığı var, zaten hep aynı yerlerde, muhitlerde takılıyorlar. bu insanların tanıdıkları onları arada sırada yokluyor banyo, traş vs. yaptırıyor. Sanırsam şu havalarda da yokluyorlardır.

hiç kimsesi olmayana belediye bakıyor kalanı başının çaresine bakıyor sanırım. mesela benim ailem Ankara tren garına yakın yaşıyor ve ben garın içinde (görece sıcak) görüyorum geceleri bazılarını.
  • niye ama  (03.01.16 11:58:01) 
kalamıyorlar, ölüyorlar.


  • kupigometa  (03.01.16 12:09:42) 
Acı bir durum, elden birşey gelmiyor. çoğu vefat ediyor bence. kimsenin umrunda değiller çünkü. medya da yapılanlar göstermelik.


  • komando kani var bende  (03.01.16 12:25:28) 
kızılay meydanında bir kış sabahı donmuş veya ölüm katılığı falan gelişmiş bir evsizi sallayarak ve yüzüne ensesine sıcak su dökerek ayıltmaya çalışan esnafı polislerin durdurup ambulans çağırdıklarını görmüştüm.


  • kaledekiyalnizlik  (02.02.16 20:37:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.