[]

Sağlıklı Besleniyoruz

İyi akşamlar.

Sabah kahvaltısında sebze olarak tüketilebilecek sağlıklı besinler nelerdir?

Film izlerken çerez niyetine tüketilebilecek sağlıklı besinler nelerdir?

Not: Google'dan bakıp yazacak olanlar yazmasın arkadaşlar. Onlara kucak dolusu sevgiler. Takdir edersiniz ki ben de googlelayıp artık geçerliliği kalmamış bir sürü kirli bilgiye ulaşabilirdim. Burada bu işlerden anladığını bildiğim bir sürü insan var. Niyetim onların önerilerini almaktır.

İyi akşamlar.

 
sabah kahvaltısında roka salatası yapıyorum ben. yiyebileceğim kadar rokayı doğruyorum, ufak bir turp rendeliyorum, balzamik sirkeyle tadlandırıyorum.
maydonoz iyidir sabahları. ister salata ister omletin içine katmaca.
kışın domatez yerine salça kullanabilirsin acuka gibi yabilirsin; baharat zeytinyağı ceviz eklersin. ya da sadece zeytinyağı dök çok güzel olur.
kuru domates de olabilir, yağda döndür biraz.
kuru domatez, yeşil elma, biraz yeşillik doğra, ceviz, yağ+limon. veya o anda canın ne istediyse ekle, çıkar. ıspanakla da yapabilirsin.
tarhana çorbası olabilir.
sirke tarhana gibi şeyler sindirim sistemi florası için iyi seçenekler.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (02.01.16 19:24:13) 
her türlü ''biber''i özellikle de kırmızı biberi ben yerim kahvaltıda.

onun dışında marul, kıvırcık türevlerini de yiyorum. yumurtayı ıspanaklı yiyebilirsiniz.
  • neferkitty  (02.01.16 19:37:03) 
sabah kahvaltısında fesleyenli avakado yapıyorum. yarım avakado üç dört sap fesleyn havanda dövüyorum ekmeğe sürülmeklik çok güzel bir şey oluyor.
Yeşil smoothler yapabilirsin kahvaltı için.
aynı zamanda maydonoz nane yıkanmış bir şekilde duruyor soframda tatlı tatlı otluyorum.
sağlıklı atıştırmalık. çiğ kuruyemişler olabilir.
ince dilimlenmiş karnıbaharı patlamış mısır gibi yiyebilirsin.biraz tuz vs ile gayet güzel oluyor.
soyacakla dilimlenmiş havuç salatalık cips isteğini azaltabilir. Pazı cipsi de yapıyorlar ama onun için kurutucu gerekiyor sanırım. Kale chips bakabilirsin googleda ya da raw vegan snacks de bakabilrsin.hatta raw vegan kahvaltılarada bak fikir ednmiş olursun.
tatlı içinse dilimlenmiş elmanın üstüne tarçın her zaman güzeldir.
Meyveleri farklı şekillerde yemeğe çalışabilirsin.
  • fasulyek  (02.01.16 20:02:25) 
hhshs tam da aynı mantıkla, bişey kemirmeden durmayan bi insan olarak az evvel marketten havuc ve arjantin turpu stogu yaptım. özellikle arjantin hem goruntusu hem tadıyla göz dolduruyor;)


  • galandar kostumu  (02.01.16 20:16:34) 
Sağlıklı bi şey uydurdum sizle de paylaşayım. İster kahvaltılık ister akşam yat zıbarlık ister film izlemelik kullanılabilir.

Selanik peksimedi gibi yapıp üzerine envai çeşit şey sıralamaca.

Peksimet:
Eski zaman keki yaptım.
1 er su bardağı zeytinyağı, yoğurt ve tozşeker.
3 adet orta boy yumurta.
4 su bardağı kadar un. (ölçmedim ama o kadardır)
1 çay kaşığı karbonat
zevkinize göre kuru üzüm, kayısı kurusu, meyve şekerlemesi, portakal kabuğu kurusu filan konabilir. ben bu seferkine sadece ceviz ve üzüm koydum.
çırpma filan yok, hepsini karıştır yağlı unlu diktörtgen tepsiye dök, pişir. kıvamı kekten daha koyu olacak. çok kabarsın istemiyoruz, kekimiz tok tok olsun.
kek pişip soğuyunca 0.5 cm gibi dilimle, fırına ver kurusun, peksimet gibi olsun. soğuduktan sonra kapaklı bir kaba koy. ( kek kabında pişirdiyseniz eni geniş olur. enden de ikiye filan kesin. eni en fazla üç parmak gibi olsun. ağza girecek gibi olmalı üzerine bir şeyler sıralayacağız, öbür türlü yerken zor olur.)

isterseniz öyle tüketin yanına bir bardak sütle mesala ya da kahveyle, ama esas üzerine bişeyler yerleştirinse çok güzel oluyor. bu kek az şekerli oluyor. üzerine süt reçeli, fıztık ezmesi, fındık kreması, bal, her tür reçel kullanabilirsiniz.
bir kat reçel veya ezme, krama sürün.
istediğiniz meyveleri dilimleyip üzerine yerleştirin.
meyvelerin arasına ceviz, badem koyabilirsiniz.
üzerine antep fıstığı ezmesi, çikolata rendesi veya çikolatayı eritip kullanabilirsiniz, karamel sos, meyveli sos...

bütün ana grupları barındıran atom karınca tarifi. yoğurdu, yumurtası, meyvesi, yağlı tohumu... ne ararsan var. sabah kıza yaptım bayıldı. çocuklara yemediği şeyleri yedirmek için de ideal bu tür şeyler. ceviz yeme özürlüsü kızım sabah ceviz yemiş oldu mesela :P
afiyet bal şeker olsun.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (06.01.16 11:13:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.