[]

fizyoterapist varsa

bir okulun 2 sinifinda ogretmenler cocuklarin oturduklari siralari pilates topuyla degistirmisti. sebebi de sirada uzun sure oturunca kamburun ciktigini ama pilates topunda hep dik bir sekilde oturduklariydi. simdi ben de calisma masamda sandelye degil pilates topu kullaniyorum. gerci ders calismadigim icin haftada 1-2 kez ancak masa basinda oluyorum. ama sizce cidden saglikli mi omurga icin bu pilates topu fikri?




 
Pilates topu fizyoterapide omurgayı dik tutmaktan ziyade denge eğitimi ve stabilizasyon egzersizleri için kullanılıyor. Benim fikrim, pilates topun sırtı dik tutmak için iyi bir fikir olabilir ancak uzun süre bu şekilde oturmak dengeyi ve stabilizasyonu sağlamak için çalışan sırt ve abdominal kaslarına aşırı derecede yüklenmeler yapılabileceği yönünde. Bu da eğer çoğumuz gibi sedanter bir bireyseniz sırt ağrısına sebep olabilir. Bunun yerine omurgayı destekleyen bir sandalye, ayaklar için masanın altına konulmuş eğimli bir destek ile de sağlıklı bir postür elde edilebilir. fikir vermesi açısından şu resim güzel bir örnek:

d3gxp3iknbs7bs.cloudfront.net

Ayrıca konu dışı olarak basitçe oturmanın iyi ve kötü yanlarını anlatan şu videoları izleyebilirsiniz
www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com
  • yosemitesam  (02.01.16 19:26:35) 
bahsettiğiniz tarzdaki uygulama kamburu çıkan çocuklardan ziyade daha çok hiperaktivitesi ya da dikkat eksikliği olan çocuklarda dikkat süresini uzatmak adına yapılan bir uygulama.


  • avonkatalogu  (02.01.16 20:56:13) 
"oturmak" anatomik olarak dogru olmadıgından, biri digerine karsılık ancak daha az kötü olabilir. işin dogrusu squat pozisyonunda dinlenmek, ya da ayakta durmak (bir ayagı da biraz yüksekte tutmak)tır.

standupkids.org burada o mevzuya bir ornek bulabilirsin.
  • sage  (03.01.16 00:38:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.