[]

muğla yaşamak için nasıl yer?

2 sene önce akademisyen olmak istediğime karar verdim, yüksek lisans yapıyorum, part time bir şirkette çalışıyorum, 6 buçuk senedir istanbul'dayım ve denizliliyim, ailem denizli'de.

istanbul'da bir devlet üniversitesine girmek çok zor, kadro az açılıyor, küçük üniversitelere göre torpil/referans olayı daha az ama rakipler daha sağlam. zaten hayatımı istanbul'da geçirmek istiyor muyum gerçekten diye çok sorgular oldum.

aslında pamukkale üniversitesi'ni düşünmeye başlamıştım, danışman hocamın yakın bir arkadaşı da paü'de, iyi bir referans olabilir yani. ama öyp'de paü kadrosu yok, üzüldüm biraz. cari alımı beklemek bir yol olabilir ama garantisi yok tabii.

yazabileceğim bir tek muğla var gibi. denizli'ye yakın, merkezinin süper olmadığını biliyorum ama doğası güzel, ilçeleri güzel. ne yapsam, denesem mi? doktoramı istanbul veya ankara'da yapıp, muğla'ya gidip zorunlu görevimi bitirip, sonrasında pamukkale üniversitesine geçmeye çalışsam mı? yoksa denizli için cari alım mı beklesem?

muğla'ya yerleşirsem, yaklaşık 5 sene sonra gitmem gerekecek ve yine aşağı yukarı 5 senelik bir zorunlu görevim olacak.

ne diyorsunuz?

edit: 'türkiye'de akademisyenlik mi var yea'cılara tik yok.

 
muğlaya git derim
yaşanır neden yaşanmasın?

  • basond  (02.01.16 11:50:39) 
Bence muğla sakın bir yaşam için turkiyenin en güzel yeri. Biraz hareket istersen de ilçeleri var. İzmir de çok uzak sayılmaz. Deniz yakın. turkiyenin en güzel yeşil alanları, manzaraları var. Dünyanın en güzel plajları da cabasi.

Not: İleride muğlaya yerleşmek isteyen 2. Sinif üniversite öğrencisi. Ailesi denizlide oturmakta olup izmirde okuyor kendisi.
  • westblack  (02.01.16 11:50:51) 
Marmarisliyim, şu an koşullar böyle gerektirdigi icin o taraflarda olamıyorum ama fırsatım olsa 1 dk durmam. Cok guzeldir mugla, özellikle ilceleri. 1bucuk saate bodrum, 1 saate marmaris yarım saate akyakadasın. Cok büyük bir lüks bu.


  • physcos physcos  (02.01.16 12:02:51) 
Muğla dediğin gibi özellikle ilceleri tam yaşlanmalık yer.
Balıkesir ve muğla tr'nin en yaşanılası bölgeleri bana göre.komşumuzda datçalı keşfedilmeyen cennet diyor.

  • steve rogers  (02.01.16 12:25:46) 
bu denilen şeyler tabi yılın yarı zamanını kapsıyor. kışın sıkıcı tabi bunu göze almak. ha istanbul ihtimal dahilinde bile değil, kesinlikle muğla.


  • liriamer  (02.01.16 12:27:18) 
Muğla'da kesinlikle yasanir. Yapabilirsem eger bir sureligine yasamak hayalim benim. Git git.


  • rayde  (02.01.16 12:29:40) 
muğla merkezde 3 sene yaşadım. yaşanılır bir yer, ama herkese hitap etmez. mesela istanbul'da reina'ya gitmekten keyif alan biri muğla'da mutsuz olur. ama biraz daha sessizlik, dinginlik, sakin bir yaşam isteyenler bence muğla'da huzurlu olacaklardır.
şu an 3 senedir istanbul'da yaşıyorum. muğla'ya dönme imkânım olsa dakika düşünmeyip dönerim. trafik derdi yok, hayat çok pahalı değil. insanın yaşadığını hissedebileceği şirin bir şehir bence. üstelik oldukça rahat.
hafta sonları ilçelerine gidilir, gezilir. hafta içi şehir merkezi de iş görür. üstelik akademisyen olmayı düşünen bir kişi içni sanırım şu da önemli bir konu: kütüphanesi gerçekten çok güzel. hem zengin, hem geniş/ferah, ve sürekli çalışılabilecek yer bulunuyor.
özet: benim tavsiyem gidin yerleşin. denizli ile bence karşılaştırılamaz bile.
  • gogu delen adam  (02.01.16 14:18:39) 
yani reina'ya gitmekten keyif almıyorum ama tiyatroya, sergilere ve konferanslara gitmekten keyif alıyorum. bu imkanların istanbul dışında yakalanamayacağını da biliyorum, belki ara ara istanbul'a gelinerek çözülebilir diye düşünüyorum.

ama bunun dışında doğayı, hatta çadır kampı yapmayı çok seviyorum. kısa süreli çevre gezileri de çok cazip geliyor, ayrıca maddi açıdan yurtdışına tatile gitmek için para ayırabilmek de sanki küçük yerde yaşayarak daha kolay.

yorumlar ve açıklamalar için çok teşekkür ederim.
  • gmzo  (02.01.16 15:57:21) 
aynı senin başladığın yoldan geçerek muğla'ya geldim iki sene önce. ben hep iyi üniversitelerdeydim, onlarla karşılaştırıldığında mskü biraz geride kalıyor ama ben yine de memnunum. gerçi bu benim fakültemle de alakalı. insanlar yakın ve samimi.

şehire ise bayıldım. öncesinde 24 sene ankara'da 6 sene de istanbul'da yaşamıştım. resmen istanbul'dan kaçarak geldim muğla'ya. öte yandan eşim ise hiç sevemedi muğla'yı. resmen benim hatrıma katlanıyor.

o yüzden önce gel biraz sen kendin gör. özellikle kışın gel ki en kötü halini görürsün. için ısınırsa yaz gitsin, güzel şehir.

ha tabii kültür sanat konusunda çok ama çok yoksun bir şehir. tiyatro kırk yılın başında bir kere belki olur. ha keza konser falan da öyle. sinema ise ne zaman baksam tüm salonlarda saçma sapan yerli yapımlar oluyor.
  • maxc  (03.01.16 10:18:36 ~ 10:20:09) 
ben akademiyi bıraktım
ama gidip muğlada yaşamayı düşünüyorum :) üstelik istanbulda değilim, zaten home-office çalışıyorum, buna rağmen düşünüyorum.
ya da düşündüğüm yerlerden birisi, diyeyim.
önce bi gidip bakmayı düşünüyorum tabi daha görmüşlüğüm yok.
  • niye ama  (03.01.16 10:23:34) 
ben yerleştim, sorun söyleyeyim.


  • jadle  (25.05.16 10:46:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.