[]

Babamın telefonuna gelen mesaj

Aynen şöyle ..... IMEI no'lu cihaz klonlu listesinde oldugu icin 30.01.2016 da kullanim disi birakilacaktir.Hattiniz acik kalacaktir.Bilgi icin 532 yi arayabilirsiniz

Biz telefonu sıfır olarak aldık , bayadır kullanıyor babam , akıllı telefon da deil basit bir telefon , imei numarasını klonlamışlar , ne yapabiliriz bunun için ? Kimin yaptığı bulunabilir mi ?


 
yakın zamanda servise vermiş miydiniz telefonu?


  • nrmnm  (02.01.16 08:40:16) 
Hayır hiç servise gitmedi . Aldığımızdan beri babam kullanıyor


  • lilidance  (02.01.16 08:43:43) 
Durum şu mesaj gerçek ise ki gerçek gibi görünüyor

Biri bir şekilde imei numarasını görüp kaydetmiş bu satın aldığınız yerde olabilir arada gösterdiğiniz bir kişi de

*#06# yapıp imeiyi sorgulayabilirsiniz


Eğer faturalı telefon ise sıkıntı yok kullanmaya devam eder bunu btk ya fatura yollayarak düzeltebiliyorsunuz

fatura yoksa ve telefon iphone sa telefonu çok uygun bir fiyata bir telefoncuya satabilirsiniz. 100-200 lira arası

samsung ise imei yüklenebilir ancak bu durumda da sizin gibi birinin imeisini içine yüklüyorlar. Başkasının canı yanabilir. Kendi kullanmadığınız başka bir telefonu götürürseniz bilmem orasını.

Malesef btk mağduru daha da mağdur edip imeiyi tek cihaza tanımlıyor ve tekrar satışını imkansız kılıyor
  • EXXE01  (02.01.16 09:05:44) 
Hattı faturasız . Telefon samsung ama akıllı telefon değil . Telefonu kimseye vermemiş babam ondan emin . O zaman tek seçenek kalıyor o da satın aldığımız yer .

Biz peki ne yapabiliriz ? Yani bi yere şikayeti vs yok mu bunun ? Klonlanan imei nin bize ait olduğunu kanıtlayamaz mıyız ?

Telefonu aldığımız yere gitsek elimizde ne fatura var ne de baska bişi ne yapabiliriz ki ? Suç duyurusunda mı bulunalım ?
  • lilidance  (02.01.16 09:38:45) 
Hat faturalı değilse ne yapıcaz ? Yani bu işlem için de kime nereye basvurcaz ? Bağlı olduğumuz operatöre mi ?


  • lilidance  (02.01.16 09:50:37) 
babama zamaninda vatan'dan iphone 4 almistik, 2 sene falan kullandi sonra ona da boyle bir mesaj geldi. sirket burokrasisi dolambacli oldugundan olsa gerek, calisanlar "bize dava acin, paranizi alirsiniz" dediler. oyle yaptik, aldik. :P

yani sifir telefonlarda da olabiliyor boyle seyler, aldiginiz yere basvurun. bu yolu izleyecekseniz detaylarini ogrenirim.
  • common of demons  (02.01.16 09:54:35) 
imei kaydı için söylenen fatura operatörün faturası değil, telefonu satın aldığınıza dair fatura..


  • nrmnm  (02.01.16 10:21:16) 
Zamaninda benim de basima gelmisti eski model bi telefonda. Btk bu konularda hirsizi degil magduru surunduruyor. O donem hatirladigim kadariyla cihazin faturasini imei numarasini falan taratip gondermistim. Bir de form doldurmustum.

Isin sacmaligi sabit bi cep tel nosu veriyorsunuz ve telefonu artik sadece o numarayla kullanabiliyorsunuz.

Adina baksan bilisim teknoloji falan ama geldikleri son nokta bu adamlarin.
  • brkylmz  (02.01.16 11:59:41) 
Hiçbir şey yapamazsınız ne yazık ki. Aynısı annemin başına geldi iki sene önce, söyledikleri vakit gelince cihazı kullanıma kapattılar, bir daha da açılmadı. Mecbur gittik, yeni telefon aldık. Emniyet de dahil olmak üzere kimse de siz haklısınız demedi.


  • devilred  (02.01.16 18:35:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.