[]

ilk istifamı vereceğim-yardım lütfen

başka bir firmadan teklif aldım.mümkün olan en kısa sürede başlamamı istiyorlar.6 ayı geçti mevcut yere başlayalı.tabi mevcut şirket ihbar süremi kesin sonuna dek kullandıracak.

sorum şu ;teklif veren firma dün aradı beni ve teklifi telefondan yaptı(maaş,yan haklar vs) ben de kabul ettiğimi belirttim.
"peki imzalamam gereken bir şey var mı istifa etmeden önce" dedim
"yok biz sözünüze güveniyoruz,sonrasında size evrak listesini mailden atarız" dediler.
pzt ilk iş istifa etmemi ve ihbar süremin başlamasını istiyorlar ama arkadaşlarımdan bazıları diğer tarafla sözleşmeye imza atmadan istifa etme diyor.gerçi iki firma da köklü global firmalardan.sıkıntı olur mu bilemedim. ne yapmalıyım ? ilk defa iş değiştireceğim bu şekilde.

 
Ben işe başladığım gün imzalamıştım sözleşmeyi. Ki sözleşme de ne olabilir ki en fazla? Isteseler ertrsi gün kovamıyorlar mı?


  • enkolaykullaniciadi  (01.01.16 19:00:41) 
Bir de niye yazılı vermediler ki teklifi?


  • enkolaykullaniciadi  (01.01.16 19:01:47) 
Bi kere onlar senin değil sen onların sözüne güveniyorsun bi durumda. İstifa ettin sonra adamlar o pozisyon iptal oldu dediler mesela. Ne olacak :)

Ben istifa ettiğimde de hemen imzalamamistim sozlesmeyi. Normal ama endişe ediyorsan sor şöyle yanı. Sıkıntı olmasın tarzinda
  • nucleon  (01.01.16 19:04:30 ~ 19:06:14) 
Soruna cevap olmayacak fakat yeni başlayacağın firmanın köklü olması, verilen sözün arkasında durulacağı anlamına gelmiyor. Tam aksine, esnaf olsa sözünün arkasında durma ihtimali yüksektir fakat büyük firmalarda muhattap dahi bulamayabilirsin.


  • sportexhaust  (01.01.16 19:05:45) 
belki sana sözleşmede sundukları şartları kabul etmeyeceksin, hiç işine gelmeyecek. söz uçar yazı kalır. önce sözleşmeyi imzala, başlama tarihini de sözleşmeye yaz, sonra mevcut işinden istifa et.


  • rencber  (01.01.16 19:06:07) 
@enkolaykullaniciadi teklifi neden yazılı vermediler ben de bilmiyorum sonra mailden istedim zaten,gerçi mevcut işyerim de telefonda vermişti teklifini.normal değil sanırım bu ?


  • sinavdan 90 aldigi icin aglayan ogrenci  (01.01.16 19:06:32) 
@rencber mevcut işyerimden istifayı vermeden yani en azından o konuşmayı yapmadan ne zaman çıkabileceğimi bilmiyorum belki ihbar süresini kullandırtmadan erken ayrılmama izin verebilirler.


  • sinavdan 90 aldigi icin aglayan ogrenci  (01.01.16 19:07:59) 
sözleşmeyi şimdiden imzalamamanın tek kötü yanı sözleşmeyi önceden görmemen olacak, orada karşı çıktığın bir madde olabilir belki. onun dışında ilk iki ay içerisinde genelde istedikleri zaman işten çıkarabiliyorlar.


  • mesene  (01.01.16 19:36:45) 
ihbar süresini tarih olarak hesaplayıp, sözleşmeye ... tarihine kadar diye yazarsanız problem kalmaz.


  • rencber  (01.01.16 19:49:01) 
teklifi yazılı almanda fayda var.


  • ginevra molly potter  (02.01.16 18:17:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.