[]

var olmak güzel şey değil mi?

Türlü dertleri bir kenara koyar ve diğer seçeneğin hiç var olmamış olmak olduğunu düşünürsek güzel şey değil mi var olmak? İşlerin yolunda gitmediği dönemlerde "keşke hiç olmasaydım" diyebiliyoruz fakat kim gerçekten isteyebilir ki bunu? Var olmanın hiçbir noktasında insanın kendisi olmadığı halde, insanlar sanki yıllarca gecikmiş alacağını almış gibi küstahça yaşamlar sürebiliyor, çok garip. Kısa bir süre sonra öleceğimizi bilsek huzurumuz tümden kaçar ama onca yılda milyonlarca anda belki de bir kez bile bu sebeple mutlu olmuşluğumuz yok. Nankörlük değil de nedir bu?




 
degil.


  • partizan  (01.01.16 19:49:46) 
Guzel yazı. Ben de bazen düşünüyorum bunu ve derdimi seviyorum diyorum. Ama iste o kadar hırslıyiz ki. Savasir gibi yasiyoruz. Hissederek değil. Ha böyle dlylnce de romantik oluyosun. Dalga geciliyosun. O yüzden susup ayak uyduruyosun.


  • evc  (01.01.16 20:01:45) 
www.youtube.com

sarışınla aynı görüşteyim :)
  • qazwsx  (01.01.16 20:05:34) 
Var olmak tabii ki güzel, hayat çok ilginç ve ara ara mucizevi. Tabii ki yaşıyor olduğum için mutluyum. Kaç kere nefes alıp "Oh be" demişliğim de vardır ama bunun bahşedilmiş olduğunu düşünmüyorum. Varoluşum tamamen şans eseri, belki de 1000 yıl önce bir adam yolda giderken düşmeseydi birçok zincirleme olay olmayacaktı ve ben olmayacaktım ama olmayan bir şeyi de özlemeyecektik. Aynı, o adam düşüğü için burada olmayan kişiyi özlemediğimiz gibi. O olmayan kişinin de olmamanın tanımı ve doğası gereği bir sıkıntı içinde olduğunu düşünmüyorum. Ben olmasaydım, bu da olmayan ben için bir sıkıntı olmayacaktı. Tamamen rassallığın bir ürünüyüm. 1000 yıl sonra kimse için bir anlamım olmayacak; hatta 1000 yıl aşırı kibirli bir rakam olmuş, taş çatlasa 100 diyelim. Benim (veya kişinin) var oluşu demek, her şeyin aynı anda var oluşu, haliyle yok olabileceği demek. Bu da güzel bir şey, kendi kişiliğimin ve insanlığın sınırları içinde yapabileceğim en iyisi şey iyisiyle kötüsüyle özellikle duyguları sömürmek veya hayatım için kendime göre istediğim noktayı baz almak demek. Mutluluk hissediyorsa, mutsuzluğu da hissetmeli insan ki, mutluluğun bir anlamı olsun. Bunun çıtası içinden gelen her şey olabilir. Bunun içine varoluşun kendisini katmak kişiye kalmış. Var olduğum için şükran dolu değilim, yaşadıklarım için şükran doluyum ama.


  • aychovsky  (01.01.16 20:17:39 ~ 20:21:49) 
Kesinlikle değil.


  • prodeq  (01.01.16 21:03:16) 
bu şekilde düşüneceksek eğer, nefes alıp, bilgisayar başında bu sitede birşeyler yazabilmek bile şükretme sebebi


  • gazozailacatmauzmani  (01.01.16 21:15:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.