[]

işletim sistemi ssd'de ama programlar hdd'ye yüklensin?

yeni bilgisayar var. işletim sistemi 120 gb'lık ssd'nin içine kurulmuş. yani c sürücüsü 120 gb ssd ama d sürücüsü 1 tb hdd. ben şimdi tüm programlar eksiksiz d'ye yüklensin istiyorum. şimdi bilgisayar oyunlarda falan nereye yüklemek istediğimi soruyor tamam da bazı programlar uygulamalar nereye yükleneceğini sormadan kafasına göre yüklüyor ssd'ye. bunu nasıl önleriz?

yani ssd'de sadece işletim sistemi kalsın ama bilgisayarın depolama önceliği hep d sürücüsü olsun istiyorum. bunu ayarlamanın yolu var mı?


 
hangi işletim sistemi


  • cevizlikarpuz  (01.01.16 15:42:19) 
Gecenlerde bnezer bir sey sordum, windowsta (w10 icin sormustum) programlarin cogunlugunun registrye otomatik yerlestirildigini, bunu düzenlemenin yolu oldugu ancak bilmeyenlerin kalkismamasi, yoksa cogu programin kafayi yiyecegini özetlediler bana.

Hepsi bir yana, bu sekilde ssdnin hizli olmasinin avantajini da pek kullanmamis oluyorsun.

@hitchcock icin edit: su an birkac 3d cizim programi (autodesk inventor ve libraryleri vs), matlab, sadece fonksiyonel driver ve programlar (pdf reader, office, flux vs gibi, hafta icinde bir defa kullanmadigim programi kaldiriyorum) steam, birkac oyun var. cidden baska hicbir sey yok, 274 gb dolu su an 500lük ssd'de. bir oyun minimum 8 gb, matlab 10 gb eklentilerle, inventor 22 tutuyor her seyiyle. bence 120ye sigilamamasi gayet normal.
  • aynadakiyabanci  (01.01.16 15:47:53 ~ 17:07:00) 
7.enpedi.com

Pardon bu win7 için ve çok problemler yaşanıyormuş galiba.

Çoğu program nereye kurulacağını sorar, sormayanların genelde kurulumun ilk adımlarında hızlı kurulum özel kurulum seçenekleri vardır, özel kurulumla devam ederseniz ayarlayabilirsiniz çok yüksek ihtimal.
  • atom karincanin torunu  (01.01.16 15:48:12 ~ 15:50:14) 
işletim sistemi win10


  • siyahliadam  (01.01.16 16:28:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.