[]

Bilişimciler yardımınız lazım.

Merhaba herkese,
Bir şirkette 4 buçuk aydır yazılımcı olarak çalışıyorum.Yaptığım işte bayağı eski teknoloji kullanıyoruz ve genel olarak kopyala yapıştır şeklinde çalışıyorum.Geliştirme yapıyorum denemez.Müşteriden hatalar istekler dönüyor onları çözmeye çalışıyoruz.Sadece ben değil herkes öyle ama ben hiçbirşey öğrenmemekten rahatsızım.Şuan tek kazancım para diyebilirim.

Yeni bir iş arasam 4 ayda çıkmış olmak kötü bir görüntü olacak CV açısından.

Sizce ne yapayım?İş arasam görüşme için 2. izin alışımda güle güle diyebilecek bi şirket.Dolayısıyla işe başvursam da görüşmeye gidemem.Başvurmasam durum malum.Dğer bir seçenek de 1 yıl kadar burda çalışıp çıkmak.O zaman da az şey bilen 1 yıl tecrübeli eleman olarak iş aramak avantajlı olmayacak.

Fikri olan belirtirse çok sevinirim.

 
Yaşının kaç olduğunu belirtmemişsin.
Ne kadar para kazandığını da yazmamışsın.

Yani eğer sana 10.000 TL verip, hiçbirşey öğrenmiyorsan, belki kal denebilir.

Ama bunun dışında hemen çık. Diğer iş görüşmesinde de açık açık durumunu söyle.
  • caesar  (01.01.16 15:31:13) 
Ben olsam 6 ayı tamamlayıp çıkardım. Şimdiden başla daha bir iyi iş aramaya derim.


  • cinsiikinoktaustustesapik  (01.01.16 15:33:56) 
daha iyi bir iş ara ama bulmadan da işten çıkma


  • cevizlikarpuz  (01.01.16 15:43:27) 
bence iş ara, cvnde niye 4 ay derlerse dersin, bir bok yapmıyorlardı kendimi geliştiremiyordum vs diye.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (01.01.16 15:57:34) 
Yaş 24 ilk işim.Maaş 2000.Piyasada 2 yıl tecrübem olana kadar iş ilanlarının çoğu bana hitap etmiyor olacak.Uzun süre iş bulamamaktan korkuyorum.Ailem de 1 aydan sonra fln laf sokmaya başlar işten çıktın iş arıyorsun bulamıyorsun diye.Ben de sizin gibi düşünüyorum ama herkes böyle mi yapar diye düşünüyordum.Sanırım bir değişiklik olmazsa 6.ayda harekete geçeceğim.


  • amusan  (01.01.16 16:01:07) 
gizli gizli iş arayacaksın iş ararken de her işe baş vuru yapmayacaksın, işi seçeceksin, şirketi araştıracaksın zaten her başvurduğuna cağırılmayacaksın falan filan.


  • selam  (01.01.16 16:08:39) 
iş bulmadan kesinlikle iş bırakma. çalışıp iş bak daha iyi veya aynı ücretle geçiş yap.


  • Mcfly  (01.01.16 16:14:32) 
İş aramaya devam et, iyi bir alternatif bulunca kaç.


  • roket adam  (01.01.16 16:16:43) 
benim düşüncem şu: bir kuaför, çıraklık dönemini atlatıp usta bir kuaför olduktan sonra hala bir kuaförün yanında çalışması ne kadar saçmaysa, bir yazılımcı için de durum aynıdır.

bence kendini burdaki iş vasıtasıyla geliştirmeye çaılışıp yavaş yavaş freelance üstünden falan kendi işine geçiş yapmaya başla.
  • tchuck  (01.01.16 16:22:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.