[]

Sivas'ta yasanir mi?

Yaklasik 7-8 yil Sivas'ta yasamami gerektirecek bir is durumu var. Cumhuriyet Universitesinde calisacagim. Su anda Konya'nin dandik bir ilcesinde ortaokul muzik ogretmenligi yapiyorum. Ikisi de sosyal guvenceli, emeklilikli isler. O bakimdan farklari yok. Parasi da asagi yukari ayni.

Gitmemin artilari, bebelerle degil yetiskinlerle muhatap olacagim ve ilim irfan isleriyle ugrasacagim. Eksileri ise Sivas cok uzak ve soguk bir yer galiba.

Sivasi bilen eden, okulu bilen varsa yorumlarini duymak isterim.

 
konyanın dandik bir ilçesinden daha iyidir sivas tabi ki. üniversitede çalışacağın için daha iyi bir çevren olacaktır sosyal anlamda. çekincelerin ne bilmiyorum ama konyanın ilçesinde yaşayacağıma sivasta yaşarım ben.
havası harbiden soğuk ama. yazın rahat edersin de kışa alışana kadar 2-3 yıl küfredersin

  • gaza gelen  (01.01.16 11:04:01) 
Konyadan daha iyi biyer bence. Özellikle Konya ilçesi yerine sivas merkez tercih edilebilir. Çalışacağınız yer kampüs olacağı için söylüyorum biçok arkadasim orda okuduğu için bildiğim kadarıyla söylüyorum büyüktür, iyidir, Şehrin tek Üniversitesi olduğu için otobüsler, servisler bile üniversiteye uğrar ulaşım sorunu hiç olmaz. Haa soğuktur ama kuru ayazı olur, sıkı giyinirsen bişeycik olmaz.


  • pamuk helvalar cebe  (01.01.16 11:08:53) 
hayattan beklediğin şeyin ne olduğuna göre değişir. 2007-2008 civarı bir yıl kadar sivasta yaşadım. dümdüz bir şehir. mutsuz hissettiğinde sivas köftesi, pide falan yiyebilirsin. havaalanı olduğu için uçakla istanbula ankaraya falan gitmek çok zor değildi. her tarafın buz heykellere dönüştüğü acayip bir soğuğu vardı bir de.


  • passive aggressive  (01.01.16 11:20:33) 
Sivas ta çok bulunmadım, aynı şekilde konya'da da, ama her iki şehri de gezdim gördüm. Ben böyle bir ikilemde kalsam Sivası tercih ederim.


  • sabirstone  (01.01.16 12:00:41) 
Konya'da yasayabiliyorsan orada da yasarsin. Konya'dan daha iyi hatta. Evet soguk. Ben de cok kalmamakla birlikte iki sehire de gittim. Normalde ikisini de istemem ama Sivas'i tercih ederim Konya'ya.


  • stavro  (01.01.16 12:17:37 ~ 12:19:00) 
Sivasta kiralık ev bulmak sorun diye duydum hocam.onu iyi araştırmak lazım gitmeden.

Sivas konya'nın ilçesinden daha iyidir , konya'dan da iyidir bence iki yeri de gördüm ama gezmek için. Sivas biraz soğuk.
  • ketcapli dondurma  (01.01.16 13:16:53) 
Konyanin dandik ilcesinden iyidir.1994-2002 arasi is ve okul nedeniyle sekiz yil yasadim. Aklimda en cok kalan sogugudur.universitesi iyidir.derli toplu.gitmeye karar verirsen bisiklet doga sporlari gibi topluluklara yonlendirebilirim seni.


  • delicevat  (01.01.16 13:27:21) 
Bence ilçeden her türlü iyidir. Bununla birlikte böyle bir ikilemde olsam gider gezerdim 2-3 gün bakardım nası biyermiş.


  • The_Lollok  (01.01.16 13:58:42) 
birader kusura bakma da şu türkiye yi birkaç büyük şehir dışında yok sayma küstahlığını bırakın lan artık. sen şimdi konya da zorunlu hizmet mi yapıyorsun? bitmesine kaç sene kaldı? 50 yaşına geldiğinde de ortaokul bebeleriyle uğraşabilecek misin? anlayışsız velilerle? müzik dersini ciddiye almayan veli ve öğrencilerle? "yaa ne olur 5 versen. dandik ders zaten." diyen velilerle mesela?

üniversiteye gittiğinde çok çok çok daha rahat edeceksin -tabi allah bilir göründüğü kadarıyla- öğrencilerin boktan ve gereksiz şikayetleriyle, anlayışsız velilerle, konuşmayı bilmeyen ama sırf iktidara yakın diye amir edilen amirlerle uğraşmayacaksın. nöbet tutmayacaksın. bu kadar evrak yükün olmayacak, kendini daha çok geliştireceksin ve min 1000 lira daha fazla maaş alacaksın. öğrencilere ikide bir "susun" demek zorunda kalmayacaksın. tabii ki çok daha iyi üni.

tabi kimi kümeste mutlu olurken kimi sarayda zul çeker. Allah bilir en doğrusunu.

edit: hızlı tren de geldi mi oh kebap. ben 4 senedir erzurum da zorunlu hizmetteyim. ben olsam atlarım. ama dediğim gibi belli de olmuyor bu işler.
  • ya ben lan neyse  (01.01.16 14:11:11 ~ 14:15:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.