[]

Insanlar neden boyle?

Selamlar,

Sozluge bakiyorum, duyuruya bakiyorum insanlar ne yapsam da karsimdakini yerin dibine soksam havalarinda. Sozlukte herkes orospu c.cugu olmus zaten. Burada de'yi yanlis yazana "once turkceyi ogren sonra gel", bilmedigi bir sey sorana "cahil, git ogren gel" demeceler filan girla. Ornekler cogaltilabilir.

Genel olarak sozluk-duyuruda takilanlar murekkep yalamis kesim, toplumun bu kesiminden insan bu tarz seyleri beklemiyor. Nicklerinin arkalarina saklanabildikleri icin mi boyle yapiyorlar? Neden boyle?

@solfej :'(

 
fak yor as


  • solfej  (31.12.15 17:35:58) 
evet nick arkasına gömülmek doğru tespit. bu, güzel bi maske takma yöntemi.


  • kupigometa  (31.12.15 17:39:01) 
bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanların yere sokulmasını mustahak goruyorum. keske bunu toplum icinde de daha fazla yapsak, nikin ardına saklanmadan.

gerci sokmez cok yuzsuzuz lan biz...
  • kaptan onedin  (31.12.15 17:41:04) 
Artik tahammulsuz hosgorusuz kaba saba adamlar olduk


  • we miss freddie mercury  (31.12.15 17:52:06) 
Bilmem kaç yaşına gelip hala de'yi yanlış yazanlar sonuna kadar hakediyor.


  • diffarensiyel  (31.12.15 17:53:47) 
herkesin şikayet ettiği bir konu ama şurada kamuoyu yoklaması yaptığımda hiç kimsenin bu konudan şikayetçi olmadığı ortaya çıktı. ya dürüst değiliz ya da ne istediğimizi bilmiyoruz :)

www.eksiduyuru.com

toplum çok sesli, mecburen kabul etmek zorundayız.

adam 25 yaşına gelmiş hala 4 yaşında gibi davranıyor, ne yapayım kafasına mı vurayım düzelsin diye? (kafasına vurunca düzelmeyecek gerçi de örnek vermek açısından yazdım)

sakin ol, oluruna bırak.
  • hayirsiz  (31.12.15 17:54:57 ~ 18:06:37) 
Gözyaşları sel olmuş hayırdır?


  • tasliyol  (31.12.15 17:57:26) 
benim gördüğüm kadarıyla sözlüğe has bir durum bu.

iki tane yabancı forumda takılıyorum düzenli olarak. onun dışında ara ara baktığım birkaç türkçe forum da var. hiçbirinde insanlar bu kadar toksik ve agresif değil.

bu şuku ve fav olayı bozdu sözlüğü. herkes içten içe "şuku" için uğraşıyor. uğraşmayanların sayısı zaten az, fark etmiyorsun onları.
  • der meister  (31.12.15 18:00:01) 
Belki Egomanyak insanların çok olmasıyla ilgilidir.


  • bartholomew87  (31.12.15 18:01:12) 
ben de bu insanlarin ortak yonunu merak ediyorum. bildigim dedikodu yapmaktan cok hoslandiklari. isleri gucleri insanlar yani. ne yazik ki..
bazi kisilerin yorumlarini hic gormemek gibi bir ozellik var mi burda bilmiyorum ama olsa bazilari icin iyi olurdu.

  • bir varmis bir yokmus  (31.12.15 18:07:31) 
Bir fıkra vardı, ünlü de bir şeydi aslında. Cehennemde her ülkenin günahkarları bir çukurda yanıyorlar ve her çukurun başında bir zebani var. Bir Türk çukurunun başında görevli bir kimse yok. Bir zebani diğerine soruyor "Bu çukurun başında neden kimse yok" diye, diğer zebani de "Oradaki kazanda çıkmaya çalışanı paçasından aşağı çekiyorlar da, ondan" diyor. Sanmıyorum ki bir Türk toplumu olsun ama insanların birikmiş bir kini ve hıncı var. İstediği hayatı yaşayamamaktan olabilir, sinirli bir toplumun içinde öfke ve dayakla büyümekten olabilir, biriken ve içeride patlayan libidinal enerjiden veya başka şeylerden olabilir ama sürekli bir öfke, sürekli bir kin var. Herkesin içinde değil tabii ama bu güruh günlük hayatta söyleyemediğini internette rahat rahat akıtabiliyor.

Bu arada düzeltme ve aşağılama başka şey. Yanlış yazılmış bir şeyin düzeltilmesi ve uyarılması kadar normal bir şey yok bence. Ben yanlış yazsam, kendi gözüme batar ama "Sen Türkçeyi öğren de gel" ayrı bir konu.
  • aychovsky  (31.12.15 18:28:15) 
olur öyle
insanlar hep böyleydi

  • basond  (31.12.15 18:35:59) 
Cevabı üslubunda saklı.


  • sevgikusunkanadinda  (31.12.15 18:38:24) 
genel olarak ayni kaygilari paylastigimiz insanlarin bulunmasi hosuma gitti :)

@jjr
"Sozlukte herkes orospu c.cugu olmus zaten": herkes birbirine o lafi ediyor.

"Genel olarak sozluk-duyuruda takilanlar murekkep yalamis kesim, toplumun bu kesiminden insan bu tarz seyleri beklemiyor. ": murekkep yalamamis kisilerin yapmasi normal degil.
  • fakyoras  (31.12.15 18:43:40) 
özellikle duyuru'da bi tanesi var böyle tanımadığı insanlara, tartışma olmayan başlıklarda bile bakın burası çok ilginç, sebepsiz, mantıksız ve ahlaksızca, laf çakmaya çalışan. tahmin ediyorum ki reel hayatta sönük ve umursanmayan birisi ki burada gelip kendisini hırçın bi şekilde ispatlamaya ve hıncını bizden çıkarmaya çalışıyor.

"insan doğru dürüst olmalı yalaka uyuz olmamalı" tarzı bi şey yazmıştım bi duyuruya, bugün bi baktım "kendini doğru dürüst sanan yalakalar var" tarzı bi şey yazmış. ne beni tanııır, ne ben kendisini tanırım. ve çok da alakasız, ortada bir tartışma ortamı bile yok. galiba 3 oldu bu aynı kişiden. herkese böyle, sadece bana da değil bu hıncı dikkatimi çekiyor. ve çok da sevimsiz, komik ya da hoş bi tarafı da yok arkadaşın. nerden buluyor bu cesareti ve haddi onu da çözebilmiş değilim. bu ne samimiyet bu ne ahbaplık la?

bi de ben sonradan girip bakınca görüyorum günler sonra ki, altta bana laf sokmuş öyle de bi şey. zaten nadir giriyorum.
  • ssiradanbirigibi  (31.12.15 19:08:37 ~ 19:10:17) 
buaralar benim sözlükten çok günlük hayatta karşıma çıkar oldular böyle insanlar. kendilerini bir bok sanma havası var insanlarda. yazık ki ne yazık.


  • mobydick  (31.12.15 19:43:32) 
önceden bağlaç olan de'nin bitişik yazılmasına ben de çok takıyordum ama sözlükte bu kadar abartıldığını görünce artık bilerek bitişik yazasım geliyor


  • toua tokuchi  (31.12.15 19:48:51 ~ 19:49:44) 
(bkz: eristik diyalektik)
insanlar haklı çıkmak adına bazı yöntemleri uygularlar. bahsettiğiniz de bir yöntem. yukarıda bakınız verdiğim kitabı okuyabilirsiniz.
Recep Tayyip Erdoğan bu kitapta yer alan yöntemleri çok iyi kullanır mesela. Kitabı okuduktan sonra cumhurbaşkanının demeçlerini de okuyun-dinleyin. ne demek istediğimi anlayacaksınız.
  • cliquot  (31.12.15 20:00:07) 
Güzel bir soru olmuş.Benim başıma çok geliyor. İlkokul yıllarımı hatırlatıyorlar sağolsunlar. O zamanlar da hoca sınıfı başarısızlar, başarılılar diye ayırmıştı. Bu başarılı grubundakiler aynen sözlükte her şeyde bir kusur arayan tipler gibi başarısızları ezmeye çalışırlardı. Ayyy evlerden ırak olsunlar!!!


  • geçerkenugradım  (31.12.15 20:02:18) 
açıkçası pek kızmıyorum hatta acıyorum. mesela bir şekilde 20li yaşlarımda olduğumu bilen biri paso ergen ergen diye dalga geçiyor benimle sürekli geyik amaçlı duyurular açtığım için. o kadar işsiz ve zavallı ki kendini bu şekilde tatmin edebiliyor ancak.

senin dediğin şey de benzeri, öyle yapan insanlar aslında gerçek hayatta çoğunlukla ezik, iki höt desen ikileyecek tipler. anca buralarda öyle takılıyorlar işte.

özet: gerçek hayatlarındaki ezikliklerini burada başkalarını ezerek tatmin etmeye ve unutmaya çalışıyorlar.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (31.12.15 20:03:56) 
Neyi dert edecegini sasiriyorlar iste. Sozlukte cok fazla var ama.


  • stavro  (31.12.15 20:14:40) 
Yazim hatalarindan dolayi kimseye laf soylemisligim yok. Kendim de yaparim bazen yazim hatasi. Kendim cok bilen biri degilim ki insanlari onu bilmiyorsun, bunu ogren de gel diye laf sokayim. 3-4 kere hem de?
En fazla yanlis oldugunu soylemisimdir, "cahil, git ogren gel" gibi ifadeler kullanmam.
Bak iste, neden bu kadar dert ettigini anlamadim.
  • stavro  (01.01.16 12:11:36 ~ 12:12:39) 
Evrenle ilgili bir sey tartisiyorsunuz, ben de evrenle ilgili tartistiginiz konu hakkinda soylediginin yanlis oldugunu soyluyorum. Nerede sikinti var anlayamadim. Bozuk turkce kullaniyrosun degil, konu hakkinda soyledigin sey yanlis diyorum. He belki dogrudur, ben yanlis biliyorumdur, fakat bu kesinlikle bir saldiri falan degil. Bunun seni rahatsiz etmesi de normal degil. Ben yanlis isem dersin ki hayir, benim soyledigim dogru, cunku boyle boyle... Basligi acan sen bile degilmissin ki soruya cevap degil diye rahatsiz olmus diye dusuneyim. Orada bahsettiginiz cekim hizi-isik hizi kiyaslamasi yanlis. Olay bundan ibaret:) Birileri astrofizikten bahsederken kalkip cumledeki anlatim bozukluguna kafayi takacak kadar issiz degilim.
Insanlar neden bu kadar gergin diye soruyorum simdi ben de fakyoras gibi.

Yazim hatalarini farkedip uyardigim da cok olmustur, hala da yaparim ama yerine gore ve mesaj atarim bunun icin, kimse de kizmadin hatirladigim kadariyla. Bazen cumlenin anlami kayiyor, duzeltilmesi hic de fena fikir olmadigi durumlar oluyor. Ben yanlis yazdigimda beni de uyarsinlar isterim.

Gercekten anlamsiz bir gerginlik var herkeste. Ister metrobus, ister eksiduyuru ister olsun.

Edit: Verdim cevap.
Bundan sonra senin icin ozellikle dikkat edecegim senin basligina yazmamaya:)
  • stavro  (01.01.16 13:44:45 ~ 18:04:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.