[]

Creatine - hacim artışı

Hacim artışı amacıyla creatine yüklemesi yapmayı planlıyorum. Önceki duyurulara baktığımda creatine konusu geçtiğinde "yükleme yapma" cevabı geçmiş sıkça. Bunun sebebi nedir? Böbrekte sıkıntı yaratması ise bol su tüketimiyle bunun önüne geçilebilir diye düşünüyorum.

Bir de yükleme yapmadan kullanırsam da hacimde artış yakalar mıyım?

ekleme: hangi markayı aldığım çok farkeder mi? Sanırım bunu Almanya'da bi lab üretiyormuş. Universal, Muscletech vs hepsi ordan alıp kendi ambalajını basıyormuş diye okudum

 
Eskiden kreatinler sodyum destekli olduğu için vücutta su tutuyordu, o da haliyle kaslara su gönderdiği için hacimli gözüküyordun. Yükleme yapmak da biraz bundan kaynaklanan bir şey. Yani daha hacimli gözükmek için. Yeni kreatinlerin sodyumu yüksek olmadığı için hacimde de gözle görülür bir fark yaratmıyor. En fazla 700/800 gramlık bir su artışı olur o kadar.

Onun dışında gereksiz bir şey yükleme yapmak. Zaten kreatinin amacı hacimsel bir artış sağlamak değil ATP üretimini/Güç artışını hızlandırmak. Kreatinin temel işlevi budur. Bunun için kullanmayacaksan kullanma. Yani hacimsel anlamda çok etkilemez seni. Oluşacak minimum artış da su olacaktır, kas kütlesiyle bir ilgisi olmayacaktır. Ama güç artışı da olsun dersen bilinen en etkili doğal ürün kreatin.

Böbreğine zarar vermez. Yani sağlıklı bir böbreğin varsa olumsuz anlamda etkilemez seni. Ha bilmediğin bir sıkıntın vardır böbrekte, o zaman her şey olabilir.

Tüm supplementlerin hammaddeleri hemen hemen aynı fabrikalardan çıkma ama işleniş bakımından farklılıklar olabiliyor. Yani kimisi saf kreatinken kimisi katkılı olabiliyor. O nedenle "Creapure" olanlardan alman senin için daha iyi olacaktır. Bu, ALZCHEM isimli firmanın geliştirdiği %100 saf kreatin üretme tekniği. Bu teknikle üretilen kreatinler bilinen en saf kreatinler oluyor. O nedenle böyle bir ürün alman senin için daha iyi olacaktır. İlla marka diyorsan Optimum Nutrition olabilir.
  • angelus  (31.12.15 11:12:39) 
monohidrat olsun öncelikle.

ben kendi açımdan konuşarak söyleyeyim. ben de yükleme yapmadım. 2-3 hafta spora gitmeden önce 1 ile 3 ölçek arası aldım. çalıştığım bölgelerde kuvvet ve hacim artışı gördüm. daha fazla ağırlıkta daha fazla tekrar çıkmaya başladım. zaten asıl kullanım amacı bu.

2-3 haftadan sonra ara verip tekrardan kullanmaya başladığımda 15 gr almaya çalıştım ama fazla geldi. vücut tepki verdi bildiğin. ilk kullanımlarda 10 gramı aşmamak lazım.
  • false pretension  (31.12.15 11:56:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.