[]

meslek kuruluslarının/ odasını üyesinin haklarını savunması.

hani okuyoruz ediyoruz ya muhendis adama 1500 tl maaş teklif ediyorlar. kişi de gelip burda soruyor iş kabul edeyim mi etmiyeyim mi diye. bu meslek kuruluslarının falan bi soz soyleme ya da ne biliyim haklarını savunma adına yapabildiği hiç bir sey yok mu?




 
o işleri sendikalarin yapmasi lazim aslinda. söyle ki 1500 TL maaşla işe giren mühendis, sadece kendi haklarinin sömürülmesine izin vermez. ortamda calisan diger mühendislerin de gelecekte işten atilmalarina ve ucuz işgücü saglayarak pazarlik güclerinin zayiflamasina izin verir. işyerleri, ayni işe farkli ücret uygulayarak, yüksek ücret verdikleri calisanlarin sayisini peyderpey azaltirlar ve onlara, eger bu şartlara calismazsaniz sizin işinizi daha ucuza yapacak insanlar var derler. bu sebeple, sendikalarin devreye girip, bu işin karsiligi bu ücrettir, daha ucuza insan calistiramazsin demesi gerekir. ama türkiye'deki sendikacilik malum.


  • thewizardofearthsea  (31.12.15 10:22:53) 
emsal bir örnek yok sanırım. ya da diyelimki sendika su maastan asagı calıstıramassın dedi e iş verende buna yanasmadı. ortak yolu nasi bulacaklar ki ben onu merak ediyorum.


  • all girls dream  (31.12.15 10:27:58) 
henüz mühendis değilsin öğrencisin diye o rakam. fena da değil.


  • sameidiot  (31.12.15 10:36:04) 
tek yapılan resmi şantiye şefliği sözleşmesinde brüt 3000 tl aylık verileceği ama veren yok eden yok. bir mühendis olarak açıkça söylüyorum. mühendislik akıl karı değil. yeni mezuna 1500, tecrübeliye 2000-3000 arası maaş derler ama aldığınız risk çok büyüktür. lys mi artık ygs mi neyse ona girecek arkadaşlar gidin sağlıkla alakalı bölümler okuyun. adı var diye mühendislik seçmeyin.eğer ciddi çevreniz yoksa cidden tercih etmeyin...


  • sutu seven kamyoncu  (31.12.15 10:37:31) 
muhendisi oylesine ornek olsun diye verdim bu mimarda olabilir baska bi meslekte olabilir. lisans diplomasına sahip olan herkes için soruyorum.


  • all girls dream  (31.12.15 10:44:54 ~ 10:47:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.