[]

insanlar neden bu kadar yalama?

cidden nokta kadar menfeat için eğilen adamlar var yaw.
yazık ulan insanlar acayip karaktersiz olmuş.



 
Örneğin sen de benim için karaktersiz biri gibi görünebilirsin. Bu durumda kendini de karaktersiz ve yalama olarak kabul edebilecek misin? Öyle düşünmüyorum elbette. Ama belki de iyi ve kötü insan yoktur yalnızca fikir ayrılıkları vardır. Olaya bir de buradan bak.

Herkes kendini dik durabilen ve oynak, yılışık, uyuz, yalaka değilmiş gibi görür. Aslında öyle biri de olabiliriz ama kendimizi tam tanımıyoruz.
  • Traveller  (30.12.15 22:39:09 ~ 22:42:15) 
Sonucu ne olursa olsun dik duracak insan, oynak olmayacak, yılışık olmayacak, uyuz olmayacak, yalaka hiç olmayacak.


  • ssiradanbirigibi  (30.12.15 22:40:34) 
Bazıları muhtaç durumda olduğundan bazılarıysa daha kısa sürede daha büyük kazançlar elde etmek için.


  • harvey  (30.12.15 22:48:03) 
ya insanın bazen bir soruya anca başka cevapları görünce cevap veresi geliyor, bu soru benim için onlardan. traveler'ın dediğine pek katılmıyorum.

doğrudur, insanlar kendilerini kendi şartları içerisinde değerlendirip hareketlerinin ardındaki nedenlere odaklanırken başkalarında aynı çabayı göstermediklerinden kendilerini bu tür konularda hep başka görürler. genel olarak bu şekilde.

ancak kol gibi bedel ödeyen adam vs yağ üzerinde kayan adam çatışması var.

o kadar basit bir iş değil bu, "bakış açısı", "fikir ayrılığı" gibi birkaç kelimeden ibaret ifadelerle koca hayatları görmezden gelmekte mutlaka bir rahatlık vardır ama sözlük tanımı net bir kelimenin içeriği, "o portakal yesin, ben elma" dercesine tercih olgusu içerisine devşirilemez.

örnekse aziz nesin yalama değildir, adama sen ne yaptın diye sorarlar.
  • godoşu beklerken  (30.12.15 23:16:51 ~ 23:19:45) 
Aziz Nesin kendi alanında iyiydi ama her alanda iyidir diyebilir miyiz? Belki de bir alanda çok başarılı bulduğumuz bir kişi birkaç karakter özelliği açısından yerlerdedir. İyi bir ekonomi bakanı olabilen örneğin ama kadınlar erkeğin kölesidir diye açıklamalar yapan kişiler var. Aynı şekilde büyük bilim insanları var, birçok buluş yaptılar ama bunları insanlığı yüceltmek herkese yararlı olmak için değil de para kazanmak için yapanlar da var, örneğin birçok ilaç şirketi.

Bütün bunların özeti: Dünyada herkes kendini çok iyi görür ve başkalarını eleştirir. Bir kişi yalakaysa sen de tembelsin. Ama o kişi çalışkan ve sen yalaka değilsin. Olabilir bütün bunlar. Ama kişi kendini yalnızca yalaka olmayan biri olarak görür.
  • Traveller  (30.12.15 23:26:37) 
siz biraz skor eşitlemek gibi bakmışsınız bence olaya.

tembel bir insan, kendi pahasına tembel olduğu sürece, yalaka bir insandan -o insan ister çalışkan olsun ister olmasın- çok daha yüksek bir yerde benim gözümde. çünkü açık ki topluluğun menfaati kendini topluluğun üstüne çıkarmayanlarca korunur. bencil bir bilim adamı, yeri doldurulamaz bir adam değildir, gelişmeler yığılır, bir eşik noktasına varırlar ve biri illa bir keşif yapar. leibniz ve newton'ın birbirlerinden habersiz calculus'u bulması gibi. o zaman madem bir şey er ya da geç olacak, işlerin icra edilmesi ve ilişkilerdeki özgeci kültürü koryanlar topluma daha fazla yarar sağlıyor demektir.

sorudaki duruma dönersek, yalama olmuş, duyarsızlaşmış, hissizleşmiş ve bunun sonucu başkalarına zarar veren biri, aynı durumda zarar vermeyen birinden keza çok farklıdır.


o şöyleyse ben de böyleyim yok. çünkü soru "yalama olmak filan durumdaki tek kriter midir?" değil kasıt işteki ehliyet vs değil, yordam.

şimdi propaganda yapmak istemiyorum ama 14 yıl hapiste yatmış bir adam var bu ülkede, herkes de kalleş olmakla suçlar. her dönem tutuklanan, her dönem hapse atılan bir adam. yazdığı, çizdiği, söylediği yüzünden.


ne zoru vardı? yerdi rüşveti otururdu yerine. ben o kadar cesur olabilir miyim bilmiyorum mesela. başıma ne geleceğini bile bile korkmadan bir şey söyleyebilir miyim bilmiyorum. özgür, eyersiz*, gemsiz atlar gibidir böyle insanlar. öyle olamıyorum diye haklarını yiyemem, ayrıca bir gün o hale gelebilmeyi de isterim.

sadece misal bu yukarıdaki. abartı sona doğru bir değere tandansı olan şeylerde durumu portrelemek için iyi bir araçtır. o yüzden uç örnekler verdim burada.


ancak gerçek şu ki kadıköy rıhtım'a inerken cadde boyu akan insan seli içerisinde iki tür var. 1 veya 0. bu söylediğim bazen en önemsiz olaylarda bile görülebilen bir şey, hapse girmek, martyr olmak vs gerekmiyor. yani hava 5 C olsun veya 40 C, ölçütüğün şey hala sıcaklık.
  • godoşu beklerken  (30.12.15 23:42:12 ~ 31.12.15 13:12:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.