[]

krzysztof kieslowski hakkında

geçenlerde sormuştum tam istediğim cevapları alamadığım için görmeyenlere bir daha sormak istiyorum.
kieslowski sinemasına başlamayı düşünüyorum ama nereden nasıl başlayacağımı bilmiyorum.
çok fazla kısa film ve film var.


şöyle bir cevap gelmişti geçen duyurudan.

przypadek->dekalog->veronique->trois couleurs

 
neden trois couleurs sona konmuş bilmiyorum da bana göre başlangıç için ideal. benim izleme sıram şu şekildeydi.

trois couleurs ->dekalog -> krotki film o zabijaniu -> krótki film o milosci -> veronique-> przypadek

yani benim için baya keyifliydi bu sıralama.

edit: trois couleurs dvd'sinde filmle eş zamanlı olarak kieslowski'nin genel olarak filme bakışını, hangi sekans üzerine ne düşündüğünü anlatan film var. 3 film için de ayrı olarak var bunlar. kieslowski'ye başlamak için güzel bir şey mesela.
  • la mort heureuse  (30.12.15 22:19:46 ~ 22:27:12) 
bence uc renk'den sonra direkt veronika'yi izle, dort renk: sari/bakir gibi bisi, cok guzel.


  • common of demons  (30.12.15 22:28:33) 
Herkese teşekkürler daha beter kafam karıştı.


  • steve rogers  (30.12.15 22:34:08) 
bence üç renk'i izle, sonra hangisini izlemek istersen onu izle. hangi sırayla izlendiğinin bi önemi olduğunu düşünmüyorum ben kieslowski'nin filmlerinde. ama üç renk başlamak için ideal.


  • la mort heureuse  (30.12.15 22:38:44) 
merhaba. bilmiyorum yapar mısınız ama bence 3 renk serisine başlayın ama maviyi 2. defa Annette Insdorf yorumuyla izleyin. ardından white ve red bana yavan gelmişti, dekaloglar da öyle. saçma gelebilir ben akademisyen olsam sınıfa şu sırayla izletirdim hiroshima mon amour, mavi, annette ınsdorf'un yorumuyla mavi. kaç yıl önce izledim hala mıh gibi aklımda he.


  • libertine  (30.12.15 22:42:53) 
3renk, Veronik, gerisi paşa gonlun.


  • manuel mandalina  (31.12.15 00:32:16) 
Ilk uzun metraf filminden basla yani amatorden boylrcr gostermis oldugu gelisimi gorursun ben hep oyle yapiyorum.film atlamazsan iyi olur hepsi birbirinden iyi


  • eclipsed moon  (31.12.15 10:25:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.