[]

veteriner bana kazık mı attı?

muhabbet kuşum hastaydı, götürdüm, veteriner toz halinde bir antibiyotik (öyle dedi) verdi. bana 35 liraya sattı ama eve geldiğimde, paketin arkasında küçük puntolarla "tavsiye edilen perakende satış fiyatı: 15,00 TL" yazısını gördüm.

bu veterinerin bir daha önünden bile geçmiyim mi? yoksa veteriner haklı da benim bilmediğim bir şeyler mi var?

ilaç: neo-terramycin, oral çözelti tozu, veternier sistemi antibakteriyel (zoetis)

 
Tavsiye ediliyor olması o fiyata satılmasını mecbur kılmaz, fiyatı o şekilde belirlemiş veteriner. Teknik olarak kazık atmış diyemeyiz ama biraz ayıb etmiş.


  • angelus  (30.12.15 20:46:24) 
Sadece ilaç değil bilgisi, muayenesi için de para alıyor. 15 beklemek pek doğru değil o yüzden ama 35 de çok olmuş. Orada bir doz daha uygulamış olmasın?


  • Lim5  (30.12.15 20:48:04) 
ayrıca muayene ucreti aldı mı?


  • galandar kostumu  (30.12.15 20:49:01) 
orada hiçbir doz uygulamadı. eve gelince ben karıştırdım suya. sanırım muayeneye ücret almıyor, çünkü orada "ihtiyaç duyduğu şey 15'lik ilaç da olabilir, 35 liralık da" demişti, sonra "35'likten vermek zorundayım" dedi.

@angelus: teknik olarak ayıp etmediğinin farkındayım tabii ki. o yüzden "acaba gerçekten kazık mı attı, yoksa bilmediğimiz bir şeyden dolayı her yerde 30-35 liradan mı satılıyor bu ilaç?" mealli soru sordum.

şöyle düşün; bir ara snickers'ın üzerinde 1 TL yazıyordu. gitsen alsan marketten, kasaya gelince sana 5 lira deseler ne düşünürsün? benim sorum bu. adam 100 liraya da satabilirdi bana, teknik olarak kazık atmış olmazdı.
  • oymak beyi  (30.12.15 20:57:15 ~ 20:59:45) 
ben olsam başka yere giderim.


  • ergenpezeveng  (30.12.15 21:05:47) 
Bence ayıb etmiş. 1 liralık Snickers'ı 5 liraya satmaya çalışsa bakkal o da ayıb eder, hatta "Beni mi sikiyorsun amk" diye de geçiririm içimden. Sen düşüncende haklısın.


  • angelus  (30.12.15 21:10:08) 
ben gider hesabını sorarım, muayene ucreti alıyosan acık acık soyle kardeşim deli mi skyonuz burda derim. ayrıca ilaç, solusyon bilmem ne uzerinde yazan o fiyat genelde max. fiyattır. yavsaklıgın luzumu yok


  • galandar kostumu  (30.12.15 21:14:05) 
Bir daha ben de gitmezdim. Kuşu kurtardıysa çok takılma.


  • Lim5  (30.12.15 21:14:15) 
Bence ifşa etmelisin ki insanlar bunu bilerek gitmeli. Her önüne geleni de şeyetmeye çalışmamalı. Bence.


  • makarnacanavari  (30.12.15 21:54:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.