[]

Kutusu açılmış ürünü değiştirmeyen zihniyet ?

gerçekten çok merak ediyorum. yani hangi yasa ya da hangi ülkede başladı bu olay. sadece biz Türklere özgü mü? Global bir saçmalık mı? Ya arkadaş açılmamış bir ürünün çalışmadığını nasıl anlayabiliriz? Hep aynı şey oluyor. Açıyoruz çalışmıyor -özellikle teknolojik ürünlerde- müşteri hizmetleri diyor ki kurallarımız gereği açılmış ürünü geri alamayız. Arkadaş nasıl anlayabiliriz peki? Telekinik yöntemlerle mi? Biri mantıklı bir açıklama yaparsa çok sevineceğim yoksa insanlık olarak birbirimizi s.kmekte üzerimize olmadığını düşüneceğim




 
Kutusu açılmadan bozuk olduğu anlaşılamayacak bi ürünü almak zorundalar. Ancak çok zaman geçmeden olması lazım aksi halde müşteri hatası mı değil mi bilemezler. Biraz kavga edilirse iade alırlar


  • lcha  (30.12.15 16:15:15) 
Kutusu açılmış bir ürünü sen almak ister miydin? Adamlar aynı ürünü başkasına satacak sonuçta.

Bununla birlikte dediğinde haklısın, bu durumlarda teknolojik ürün garantiye gönderiliyor ve uzun da sürse değiştiriliyor olmalı. Çalışmıyor diye iade almamalari normal.
  • vampir akrep  (30.12.15 16:18:08) 
global bir sacmalik degil, su anda bulundugum ulkede buyuk marketlere bu isime yaramadi, begenmedi diyip gidersen degistiriyorlar. bu sekilde islerini goren arkadaslarim var. tabii ki suistimal soz konusu burada.


  • baldur2  (30.12.15 16:21:42 ~ 16:22:38) 
cihaz çalışmıyorsa eğer, alamayız diye bir olay yok ama ha deyince de iade kabul etmezler. önce bir servise yollayıp arıza neden diye bakarlar. ayıplı ürün ise seve seve alırlar, en fazla tüketici mahkemesi karar verene kadar beklersin..


  • nrmnm  (30.12.15 16:22:15) 
Açıkçası donanımhaber ölücülerini görüyorsan firmalar gayet normal davranıyor.

Kutusu açılmış ürün iade alınmaz (mağazadan alma) çünkü kullanılmıştır, siz nasıl ki başka zaman bana kullanılmış ürün satmışlar diye şikayet edebiliyorsunuz, firma bunu en başta engellemek istiyor.

Arızalı ürünlerde ise ürün çeşidine göre değişiyor davranış genelde, garanti belgesinde genelde açıkça yazar, şu anda sanırım ilk 30 günde yaşanan arıza için distribütör arızalı derse iade hakkınız var, geri kalan kurallar için belgeyi okuyabilirsiniz.
  • atom karincanin torunu  (30.12.15 16:25:31) 
Amazon her türlü aliyor, gerekce sormadan, warehouse tadinda ikinci el ya da refurbished pazari da var, orda gayet uygun seyler bulunabiliyor.

Ama genel olarak cogu yerde gecerli bu kural. Özellikle türkiyede bu kuralin uygulanmamasini beklemek aptallik. Donanimhaber sicak firsatlarda 10 dk gecir, ben satici olsam, türklere kapali ürün degistirmesi de yapmam. Bilmiyorum kendi irkina olunca hala irkci oluyor musun ama milletce namimiz yürüyor, amazonda oldukca cok feedback ve sikayet birakildi son birkac aydir. Saticilarin bir kismi bu istatistikler sonucunda türkiyeye farkli gözle bakacak, demedi demeyin.

Yani ideali elbette üreticinin almasi, bakar sorunlu ise düzeltir, yok sorunsuz ise ambalajlar geri gönderir. Kendi icinde ikinci el satisi sunan yerler ayni amazon gibi calisabilir. Harici olanlarin böyle bir seyden kacmalari cok normal. Ama her satici farkli. Gecen bir ürün almak icin internetten baktik yabanci arkadasla. Anlamamis pek, bir hafta sonra paket geldi, ürün icinde. Ödedin mi diyorum, yoo diyor, aldin mi diyorum, yoo almadim diyor. Sonraki günlerde posta geldi, ürünü iade edeceksek kargo bedeli bizde bir de ürünün fiyatinin düsecegi, farki bizim ödememiz gerektigi yaziyor. Ödemezsek de bir hafta icinde faiz binecek islem yapilacakmis. Ödedik tabi. Zorla ürün satti adamlar, geri göndersek -70% zarardayiz. Nasil is ben de anlamadim. Alisveris yaparken sormuyorsan, hele de online ise, tüketici haksiz durumda. Okumadim etmedim bilmiyordum faydasiz.

Özetle, hayir evrensel degil ama mantikli.
  • aynadakiyabanci  (30.12.15 18:50:42) 
almanya'dayım. gerek amazon olsun gerek başka şirketler olsun kutusunu açtığım birçok ürünü sırf beğenmedim veya boyu (elbiseler için) uygun değil diyerekten geri gönderdim. en ufak bir sıkıntı olmadı. senin açtığın kutuyu satmayacak ki başkasına onların ayrı prosedürü vardır, o ürünü tekrar paketleyip yeniden kutularlar..


  • burya  (30.12.15 19:04:31) 
@acemi: amazon müşteri hizmetlerine değer verdiği için mi zarar ediyordu sence?


  • burya  (31.12.15 11:23:20) 
@acemi: amazon veya hepsiburada kendi ürünlerini satmıyor sonuçta. iade alınan ürün, şirkete geri verilir. onlar da bu ürünü yeniden paketleyip satar.


  • burya  (31.12.15 18:57:04) 
Adamlar aynı ürünü başkasına satmayacak. Vatan gibi şerrrrefsiz yerler yapıyor onu. Bu yüzden bu kadar kolay iade alıyorlar.

İade alınan büyük ihtimal arızalıdır, arızalı olsun ya da olmasın geri gönderilir. Kapatılıp başkasına satılmaz.
  • gunde 3 litre kola icen adam  (31.12.15 22:48:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.