[]

akademi dünyasını bilinler bir baksanız

şu soruma cevap bulmakta sıkıntı yaşıyorum: araştırma görevliliği ilanlarında ''aynı alanda yüksek lisans yapıyor olmak'' gibi şartlar var hani. mesele uluslar. iliş. mezunu ve aynı alanda y. lisans yapıyor olmak diyor. şimdi ulus. iliş. mezunu biri avrupa birliği anabilim dalında yüksek yapıyorsa bu avrupa birliği anabilim dalı ''aynı alan'' şartını karşılar mı? yoksa illa uluslar. iliş. anabilim dalında mı yüksek yapması gerekmekte?




 
o ilanlarin sahibi var. yani kendi bölümlerinde yüksek lisans yapani kadroya alacaklar, ilani ona göre veriyorlar. disaridan birisinin girmesi mucize olur.


  • thewizardofearthsea  (30.12.15 15:39:19) 
uluslararası ve avrupa birliği farklı bölümler mi? yoksa avrupa birliği uluslararası bölümünde bir anabilim dalı mı? ikincisiyse başvurabilirsiniz bence, eğer ilanda açıkca....anabilim dalında yl yapmak diye belirtmemişse. aynı alan kavramını pek anlamadım, bölümü kastediyor olabilir. en doğrusu ilanı açan bölümün sekreterliğini arayıp sormak.


  • godoy  (30.12.15 15:49:59) 
Hepsinin sahibi yok. Zaten sahibi oldu mu, ilandaki anahtar sözcükler daraltılıyor da daraltılıyor. 16 anahtar kelimeli ilan gördüm, kelimeleri dünyada çalışan iki, Türkiye'de çalışan bir kişi vardı. Sahipli ilana daha yüksek kadrolu ilanlarda rastlanıyor ve alan bu derece geniş bırakılmıyor. Eğer ilan bölüm adı kadar genişse, anabilim dalı adına kadar inilmemişse, o ilanın sahibi olmayabilir. Hele 50d ise. Kafalarında bir olsa da, YÖK mülakat puanlarını kaldırdı. ALES ve YDS iyi ise, dışarıdan girebilir. Bu şekilde birileri için açılmış kadrolara giren arkadaşım çok oldu, benim şu anda bulunduğum kadro da öyle bir kadro mesela. Eğer yüksek lisans yapılan bölüm aynı ise anabilim dalına bakmadan başvurabilirsin.


  • aychovsky  (30.12.15 15:52:42) 
@godoy kimseye ulaşamıyorum ki. memlekette görevini bilen birine ulaşmak mucize. eskiden kültür üni. de vardı böyle bir ilan. neyse ki adam düşünceli de ilana sorusu olanlar için araştırma görevlilerinin telefonlarını koymuşlar. onları aradım mail at dedi, attım cevap gelmedi tekrar aradım o zaman kabul etmediler :) bildiğim kadarıyla -emin olmadığım için soruyorum zaten- avrupa birliği anabilim dalı başlı başına bir anabilim dalı. yalnız dediğiniz gibi bazı ilanlarda açıkca aynı anabilim dalında yüksek yapıyor derken bazılarında aynı alanda diyor. kabul edilip edilemeyeceğini bilemiyorum. kimsede net cevap vermiyor. en iyisi kargoyla belgeleri göndereyim diye düşünmeye başladım.


  • forlife  (30.12.15 15:58:46) 
Başvuruyu devlet üniversitesi ise Yazı İşleri alır. Oraya sorabilirsiniz.


  • aychovsky  (30.12.15 16:58:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.