[]

şirketin açıklama öncesi hamlesi?

merhaba, şimdi ik gelmiş taa karşıdan, 1100 tl + agi, devamlılık primi kalkıyor diye kağıt imzalatıyor çalışanlara, açıklama öncesi bu neyin nesidir? komik de bir soru sorayım ; kimin lehine bu bu iş şimdi?

tenks.


 
1100 tl diye ne Brüt ne net ücret ödeyemez. asgari ücretin altında kalır. tamamen gayri resmi bir işlem.


  • kumulatifvergimatrahi  (30.12.15 12:27:58) 
devamlılık primi iş kanunu ile belirlenmiş bir şey değil, o yüzden işveren bunu kaldırabilir. bu tabii işveren lehine ve işçi aleyhine bir karar. 1.100 TL + AGİ diye bir şey yok. Asgari ücret net 1.300 TL olmak zorunda. AGİ de bunun üzerine gelen bir şey. Yani yaklaşık 1395 TL civarı bir para etmesi lazım. İmzalasanız bile iş mahkemesinde bir geçerliliği olmaz bu tarz belgelerin. İşçi/işveren hakları iş kanunu ile belirlenmiştir. İş kanununda belirtilen maddelerin aksine bir şeye imza atmanız iş kanununun geçersiz olacağı anlamına gelmez.


  • himmet dayi  (30.12.15 13:15:43) 
Zorundaysanız İmzalamış gibi yapın ama kendi imzanını atmayın. İleride doğacak sorunlar için benim imzam değil diyebilirsiniz.

Kaldıki 1100 tl diye imzatılan birşeyin hiç bir kanuni geçerliliği olmaz zaten.
  • ihanet kac kisilik  (30.12.15 13:24:27) 
1300 + agi demek doğru değil. 1300'e agi ile ulaşacaklar muhtemelen.


  • oziloz  (30.12.15 16:42:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.