[]

göz önünde şimşek çakması

hareketsiz bi yasamım var uzun süredir, saatlerce bilgisayar basında oturdugum oluyor. son haftalarda bikaç kez yerimden kalkıp tekrar oturunca 1 dklık sure boyunca bu şeffaf şimşekcikleri gördüm.

tehlikeli midir, tansiyondan mıdır?


 
korkutmak gibi olmasin ama babam da bu sikayetlerle doktora gitmisti bi kac yil once, hala ugrasiyoruz.

goz arkasindaki sivinin retinadan ayrilmasi dolayisiyla goz arkasinda kanama olmustu onda. sonra katarakt gelisti, lens dustu, tekrar lens takildi, odem topladi, simdi hala odem dagilsin diye ugrasiyoruz.

geciktirmeden bir doktora gorunmekte fayda var.
  • mushtopus  (29.12.15 23:03:31) 
tuhaf ama mina urgan'ın bir dinazorun anıları kitabını okuyorum, kitabın bir yerinde aynı durumdan bahsediyor ve retinasının yırtıldığı ortaya çıkıyor lazerle dikiliyormuş

edit: retina değil korneaymış

Günün birinde, gökte bir tek bulut yokken, şimşekler çakmaya başladı, güpegündüz irili ufaklı yıldızlar uçuştu o zavallı emektar gözlerimin önünde. Meğer sol gözümün korneası yırtılmış. Laser ile dikildi. Bu dikiş sırasında, gördüğüm ışıkların ve renklerin güzelliğini anlatamam. Acapulco’da, Meksika körfezinde güneş batarken bile, böyle kırmızılar, böyle maviler, böyle yeşiller, böyle morlar görmemiştim. Işıklarla renkler öyle görkemliydi ki, o sırada, “aman ne iyi oldu da korneam yırtıldı!” diyecektim nerdeyse.

mina urgan - bir dinazorun anıları
  • freebird5406_2  (29.12.15 23:04:59 ~ 23:54:27) 
gencler beni rahatlatır belki biri umuduyla yazdım şimdi iyice tırstım iyi mi:)


  • galandar kostumu  (29.12.15 23:05:44) 
bununla birlikte baş ağrısı da bende vardı. doktora gittim ve auralı migren teşhisi kondu, o da olabilir baş ağrısı varsa.


  • makarnavodka  (29.12.15 23:07:45) 
Çok da korkmaya gerek yok ama bi göz doktoruna görün sen acil olarak. Acil dediğime bakma, varsa bi şey hemen ortaya çıksın ama büyük ihtimal yoktur inşallah dediğim gibi.


  • ssiradanbirigibi  (29.12.15 23:09:29) 
Bu arada, aklıma gelmişken, buyuk ihtimalle şuan google'dan belirtilere filan bakıyorsun, bakma. Google'a göre yemek yerken dilini ısıran ağız kanseri oluyomuş. Başı ağrıyanın kesin ya beyninde tümör ya beyin kanaması riski varmış. Falan filan. Doktora bi gidiyorsun hiçbi alakası yok halbuki. İnsan bedeni karışık bi şey, aynı belirti aynı şey demek değildir insandan insana değişir. İçini rahat tut, doktora da git, sonuçtan haberdar et


  • ssiradanbirigibi  (29.12.15 23:27:32) 
tehlikeli olabilir. ilk iş göz doktoruna gidin. burada sizi rahatlatmak için yazanlar kötü olasılık gerçekleştiğinde hiç bir sorumluluk almayacak. ışık çakması erken ilgilenilmediğinde. geri dönülemeyecek sorunların başlangıcı olabilir. sizin yerinizde olsam işi gücü bırakır uçarak giderdim. ben eskiden göz önünde uçuşan noktalar sebebi ile gitmiştim. sonunda ciddi birşey çıkmadı ancak yaşattığı huzursuzluk yetiyor netleştirene kadar. en iyisi hızlıca bu süreci tamamlamak ve bir şey için geç kalmamak. (bkz. retina dekolmanı)


  • tukenmez adam  (30.12.15 00:41:54) 
bence tansiyon, yani gözdeki şimşek çakması yıldızları görmek tansiyon oynayınca oluyor ha bi de demişsin hareketsiz yaşam diye, ani hareketlerde oluyor öyle

tansiyonunu ölçtür takip et, bir göze git göz tansiyonun da önemli

google a sorma :)

geçmiş olsun
  • indescribable  (30.12.15 03:27:02) 
bende de şimşek şeklinde değil ama rüzgarla yukarı doğru kıvılcımlar çıkıyormuş gibi oluyor arada.


  • calligrapher  (30.12.15 03:48:43) 
@tükenmez adam

Ee tamam ben ne demişim yukarda? Google'a baktığında direkt retina dekolmanı çıkıyor ama daha beter belirtilerle gidip temiz çıkanları bizzat biliyorum ki sen de onlardan biriymişin. Ben de orada bundan bahsettim, google'a bakıp kesin hasta oldum diye korkamana gerek yok ama "acilen doktora git" dedim. Yani "sana moral verenler sorumluluk almayacak" diye laf koymalara gerek yok önce okuduğumuzu anlayacaz.
  • ssiradanbirigibi  (30.12.15 14:22:22) 
bazen çok aç kaldığımda falan lsd almış gibi gözümün önünde renkli yamuk yumuk gökkuşakları, renkli büyük hareler görüyorum. ama ben bunun çok aç kaldığım, enerjimin dibini sıyırdığım için olduğunu biliyorum. şimdi diğer userlar senin durumun için korneayla ilgili ciddi şeyler söylemişler. bence içinin rahat etmesi için git görün göz doktoruna.


  • olutaklidi  (30.12.15 14:32:19) 
dostlar dusundugunuz icin tesekkur ederim ama retina dekolmanında bildigim kadarıyla görme alanı kaybı da oluyor. benimki harekete baglı gelişen bi durum. yani ya tansiyondan ya da allah korusun damarlarla ilgili olabilir, tıpcılar daha iyi bilir ama bi göz problemi degil.


  • galandar kostumu  (30.12.15 15:27:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.