[]

Eliptik bisiklet vs kosu bandi

Hirs yaptim ve baharda yari maraton kosmak istiyorum. Dun ve bugun ilk defa uzun sureli kardiyo yaptim eliptik bisikletle. 70 dakika 10,50 ve 12km. Bir ay falan boyle takilsam eliptik bisikletle, kardiyoya alismak icin, daha sonra kosu bandina gectigimde performansim nasil olur? hayal kirikligina ugramamak icin nasil bir calisma yapmaliyim? Bir de nabzim bugun 170i buldu, normal midir? ( cinsiyet kadin yas 26)




 
Maraton koşacaksan koşarak hazırlanırsın, bisiklet saçma olur. İkis başka başka kasları aktive eden farklı disiplinler, temelde kardiyo olmaları sürecin aynı kapıya çıkacağı anlamına gelmez. Koşarak hazırlan.

Bu işe yeni başladıysam nabzın normal. Kardiyovasküler sistem güçlendikçe o da düşer.
  • angelus  (29.12.15 19:41:29) 
Eliptik bisiklet tam olarak bisiklet degil ki? Eklemlere daha az zarari var ve daha uzun sure dayanabiliyorum diye onunla baslamistim.


  • pln  (29.12.15 20:24:19 ~ 30.12.15 13:54:18) 
eliptik yap yapma diyemem ama aynı zamanda koşman da gerek koşuya hazırlanıyorsun madem öyle sadece eliptikle olmaz senin düz koşman eğimli koşman hafif tempo hızlı vs koşman gerekir bence. max 2 hafta sadece eliptik yap, sonra koşuyu da ekle, ikisini bir arada götür derim ben.


  • indescribable  (29.12.15 20:26:58) 
Her spor vücuda zarar verir, sporun amacı biraz da budur. Ayrıca koşmak dize düşündüğün gibi bir zarar vermez. İyi bir yastıklaması olan ayakkabı ve doğru koşma tekniğiyle dizlerine sıfır zararla hazırlanırsın. Bir de maratona hazırlanan birinin böyle kaygıları olmamalı. Onun dışında, eliptikle daha uzun süre egzersiz yapman faydalı bir araç olduğundan çok basit bir çalışma olduğu anlamına geliyor da olabilir.


  • angelus  (29.12.15 20:32:31) 
hiç koşmadıysan şubattan nisana kadar 21 km'yi koşamazsın. eliptikle zaman kaybetme, direkt koşmaya başla

ayrıca asfaltta koşacaksın yarı maratonu biliyorsun dimi?
  • la noix  (29.12.15 20:36:28 ~ 20:36:56) 
Koşuya koşarak hazırlanılır. Olay sadece ciğer değil. Koşu bandı bile karşılamaz. Dışarı çıkmalısın.


  • arnold schwarzeneger  (30.12.15 08:52:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.