[]

Sahipsiz hayvana zarar verme

Bugun bir olay yasadık, kadının biri kafede kendisinden yemek bekleyen kediye tekmr attı fakat denk getiremedi allahtan. Denk gelseydi uçan tekmenin allahını görecekti zira kan beynime bu kadar sıçradığında kendimi kontrol etmekte zorlanıyorum, neyse konumuz bu degil.

Eger o tekme o kediye gelseydi, kadına uçan tekme atmak haricinde yapabilecegimiz birsey var mıydı? Sanırım kabahatler kanununa gore 300 lira civarı bir cezası var, hic değilse o cezayı alması için ne yapabilirdik, öyle bir durumda polis mi cagiricaz nasil yapıcaz?

Yer eskisehir bu arada. Kedi de sanırsam oraya alışmış bir sokak kedisi, sahipli oldugunu zannetmiyorum ama belki kafedekiler yemek filan veriyorlardır, o zaman sahipli sayılır mı?

 
aşı kartı falan yoksa resmen sahipli sayılmıyor ve hiçbir şey yapamıyorsunuz maalesef. bu durumdaki hayvanların sürekli beslenen kişiler tarafından sokakta da olsa sahipli sayılabilmeleri için aşıları yaptırılıp kimlik çıkartılmalı diye biliyorum.


  • piremses  (29.12.15 15:54:00) 
istanbul'da ve bazı şehirlerde baronun hayvan hakları komisyonu var. şikayetçi olduktan sonra onlara başvurup olayın adli takibinde destek istenebiliyor.


  • madarch  (29.12.15 16:48:22 ~ 19:47:05) 
heralde konusmaya calismak en iyisi. olur da size de hakaret eder ya da tehdit ederse dava acmak sahane olur. tabi birinin kaydediyor olmasi ya da sahit olmasi gerek.


  • bir varmis bir yokmus  (30.12.15 01:17:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.