[]

kahve çektirmek

Merhaba kahve severler,

biz şu, www.biggshop.com makineden aldık da nasıl kahve almamız gerektiğini bilemedik. geçen gün hem tschibo'ya hem starbucksa gidip sordum, onlar da emin olamadı.makinenin üzerinde de herhangi bir öneri yok. sizce nasıl almalıyız?


 
mantığı espresso cezvesi gibi olduğuna göre bence espresso cezvesi için çektirin. daha ince oluyor sanırım.


  • interview with the vampire  (29.12.15 14:47:56) 
kullanmadım bundan da linkteki videosunu izledim. french press için çekilmiş kahveye benziyor kullandığı kahve.

bir de şunu buldum: www.graffeocoffee.com (grind size bölümü)

özetle filtreye göre kahvenin nasıl çekileceği değişiyormuş. kumaş filtre için ince - orta ince, kağıt filtre için orta ince- orta, metal veya cam filtre için orta - iri.
  • inheritance  (29.12.15 14:48:22) 
Videoda sert kağıt filtre gibi birşey kullanıyor adam gibi gördüm. Kahvecilere kağıt filtreye göre çekin dersiniz.


  • innerbliss  (29.12.15 14:54:22) 
Tchibodan 50ser gram cektirip 3 farkli sekilde deneyin 3 denemede en iyisini kendiniz bulursunuz. 10 lira bile tutmaz 150 gr kahve tchiboda.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (29.12.15 14:54:31) 
walter's
coffee manifesto
kronotrop
ministry of coffee

gibi ucuncu dalga kahvecilere giderseniz ve syphon icin cekim olmasini isterseniz yardimci olurlar. coffee manifesto'da kahve fiyatlari da starbucks'la ayni.
  • mushtopus  (29.12.15 15:10:59) 
inheritance +1 hangi filtreyi kullanacaksan ona göre çekmen gerekir


  • lcha  (29.12.15 15:16:16) 
bluebottlecoffee.com burası size aşağı yukarı bir bilgi verecektir. mediım - fine arası çektirmeniz gerekmekte.


  • bugraok  (29.12.15 19:27:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.