[]

otomobiil ön cam değişikliği

merhabalar. 1 hafta kadar önce yolda giderken öndeki aracın fırlattığı bir taş sonucunda aracımın ön camı çatladı ve bu bir hafta içerisinde de oldukça büyüdü. kasko şirketi ile görüştüm anlaşmalı cam firması ile (orjinal olmayan bir cam ile) ücretsiz yetkili cam firmasıyla (orjinal cam ile )ise ücretin %20 sini ödeyerek değiştirebiliyormuşum. yetkili servis yaklaşık 1000 tl fiyat çıkar dedi. aracım 2003 model foucus. sizce 200 tl fark ödeyip orjinal cam taktırmaya değer mi? birde kaskoyu bozdurup hiç para ödemeden yaptırabilir miyim? eğer yapılıyorsa kaskoyu bozdurmak sizce mantıklı mı? yani seneye hasarsızlık indirimi 200 tl den fazla olur mu? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.




 
Normalde kasko 1 yıl içinde sadece ön cam değil, tüm camları 2 kez (1 değil, 2 kez) değiştirir. Size ne tür bir kasko yapmışlar, camdan kısılır mı yahu? Ayrıca sorunuza gelecek olursak, kesinlikle orijinal cam taktırın, ön cam bu nihayetinde, 100 küsürle giderken gümlemesin sonra.


  • gonion  (29.12.15 14:17:24) 
hasarsızlık indirimi bekleme bence... sigortacılık sektörü sigortalı aleyhine değişti.
orjinal taktır...

  • cliquot  (29.12.15 14:23:54) 
bir arkadaşımın arabasına orjinal olmayan cam takmışlardı.(reno megane 2012)Arabanın içi güneşte cehennem gibi yanıyordu ve dikiz aynası düşmüştü arabanın sıcaktan. Kesinlikle orijinal cam taktırın. Sizin de başınıza aynı şey gelir demiyorum ama böyle bi tecrübemiz var, aklınızda bulunsun.


  • vatandasacartcurtyok  (29.12.15 14:53:12) 
kasko firmaları ön camda kaskoyu bozdurmadan ücretsiz değişim yapıyorlar diye biliyorum.
hatta bir eksper arkadaş arabanın anahtarlarını mı kaybettin, sakın yan camları patlatma ön camı kır demişti
poliçeyi okuyun bence. sigortalarda hasarlı parça neyse yerine o konur. orijinal cam kırıldıysa yerine orijinalini koyar, koyması lazım yani
  • asbe  (29.12.15 15:02:11) 
poliçeyi okudum orda aynen şöyle yazıyor "Sigorta ile anlaşmalı olmayan bir serviste yapılması durumunda hasar bedeli üzerinden %20 muafiyet uygulanacaktır." müşteri hizmetleri ile de görüştüm onlarda aynı şeyi söylediler. hatta kaskonuz genişletilmiş tipten bir kasko olduğundan bu %20 muafiyet var yoksa hiç karşılanmaz dediler. Şimdi dediklerinizden sonra orjinal cam taktırmak daha olağan duruyor fakat bu durumda ikinci sorumda sorduğum gibi bunu kaskoyu bozdurarak yapabilir miyim? yapabiliyorsam sizce mantıklı mı 200 tl için kaskoyu bozdurmak?


  • lrdrylgh  (29.12.15 15:10:12) 
"Sigorta ile anlaşmalı olmayan bir serviste yapılması durumunda hasar bedeli üzerinden %20 muafiyet uygulanacaktır."
Sigortaya diyeceksin ki tamam anlaşmalı olan servisde yaptırın yalnız orijinal cam taktırıcaksınız. %20 fark da ödemeyeceğim.
Poliçede orijinal olursa %20 fark olur, yan sanayi olursa fark olmaz yazmıyor ki. Anlaşmalı servisleri orijinal cam getirtsin
  • asbe  (29.12.15 15:20:18) 
@asbe dediğin şekilde sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu firmaylada görüştüm orjinal cam takılmasını istiyorum dedim fakat firma yanlnızca kendi camlarımızı takıyoruz başka bir cam takılması mümkün değil dedi. bu durumda yetkili serviste taktırmak dışında başka bir seçenek kalmadı.


  • lrdrylgh  (29.12.15 15:36:58 ~ 15:37:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.