[]

tarih sıralama

elimde şu şekilde binlerce satırdan oluşan bir text dosyası var:

December 10, 2015, 11:00pm
November 18, 2015, 12:00am
December 27, 2012, 5:30pm
August 1, 2015, 1:13pm
June 16, 2012, 7:15pm
January 30, 2012, 10:30pm

benim bunları eskiden yeniye ve yeniden eskiye olarak sıralamam gerek. excel'de uğraştım biraz ama beceremedim. sadece tarih olsa becerirdim sanki ama içine saat de girince karışıyor sanırım. nasıl yapabileceğim hakkında fikri olan var mı?

 
Text veriler üzerinde işlem yapan basit programlama dilleri var. Mesela ben böyle işlemler için Linux üzerinde Awk kullanıyorum. Burada da mantık tarih yapısını tanımlamak. Linux kullanma imkanın varsa sort komutu da işini görür. Linux üzerinde düzenleme imkanın varsa gerekli kodu yazarım.


  • Abdurrahman  (29.12.15 13:59:52 ~ 14:11:35) 
daha kolay yolu vardır mutlaka ama şöyle yapardım. excel 10-12-2015 şeklinde yazılınca algılıyor tarihleri. o yüzden önce vlook up ile ay isimlerini sayıya çeviririm. sonra replace with yaparak virgülden kurtulur - yaparım. ardından text to columns yapıp saat kısmını yan sütuna alırım. sonra, önce date sütununa sonra time sütununa göre sort yaparım olur diye düşünüyorum.


  • sckxyss  (29.12.15 14:27:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.