[]

Siz olsanız dener miydiniz?

Aldığım riskin ne derece makul gözüktüğünü merak ediyorum, bu sebeple içinde bulunduğum durumu açıklayarak sorucam sorumu. Asıl amacım tavsiyelerinize bir kez daha dönüp bakmak, kendi içimde değerlendirmek ve emin olmak olacak.

Ben 7 göbek İstanbulluyum. Hayatımda buradan daha küçük bir şehirde hiç yaşamadım. Yaz tatillerinde gittiğim bir köyüm filan hiç olmadı, başka memleket bilmiyorum. Ama bu şehirden çoğumuz gibi nefret ediyorum. İşim, yoğun olsa da iyi becerebildiğim ve kendimi geçindirebildiğim bir iş. İş saatlerim ve tatil günlerim mükemmel. Ben çıkmak istemezsem 100 yıl boyunca beni çıkarmayacakları kadar da garanti. Ama çok berbat ve travmalarla dolu bir sene geçirdim. Sağlık problemleri ve bir dolu talihsizlikler peşimi bırakmadı ve aslında sevmediğim bir işi sadece iyi yaptığım için yapıyor olmaktan ötürü çok mutsuzum. Bu sebeple iyice daraldım. Bu yüzden radikal bir karar aldım. Henüz 2 gün oldu netleşeli. Çat diye evlenip, pat diye İstanbul'dan taşınacağım ve hiç bilmediğim bir iş alanına atılacağım. Bir de bunların hepsini 3 ay içinde yapmak durumundayım.

25 yaşındayım, hiçbir zaman çok zengin olmak, sahip olduklarımı arabalara ya da lüks bir şeylere yatırmak gibi bir tutkum olmadı, olmaz. Hayatta istediğim tek şey, kendimi geçindirecek kadar kazanıp, hayatımı da güzel yiyeceklerle taçlandırıp, güzel dostlarla paylaşmak.

Bu yüzden taşınmak üzere seçtiğim yer, arkadaşımızın bol olduğu küçük bir sahil ilçesi.

- Özellikle de İstanbul'dan ayrılıp daha küçük bir şehre taşınanlar hayatlarında olumlu/olumsuz neler hissettiler merak ediyorum.

- İş alanını alakasız biçimde değiştirenler (özellikle de kariyer yapmaktan vazgeçenler), aldıkları riske deyip değmediğine günün sonunda neye göre karar veriyorlar merak ediyorum.

- Planlanan evlenme tarihini ani bir kararla 6 ay öncesine çekmek zor olacak. (Bahsedilen şehirde ev bulunması, buranın döşenmesi, buradaki eşyalarımızın oraya götürülmesi vb ekstra iş yükleri; ayrıca düğün ihtimalinin ortadan kalkacak olması dolayısıyla ailelerin mutsuz olması vs). Bu konuda, işimizi kolaylaştırmak adına tavsiyeleriniz olursa merak ediyorum.

Bu gibi durumlarla karşılaşan, ani ve radikal kararlar alan insanlar olarak; yaşadığınız olumlu ve olumsuz şeyler sizin için nedir? Sizce bunların gerekçesi nedir?

Ben bu yaşta bu riski almaz ve en azından 1 kez olsun denemezsem ömür boyu mutsuz olacakmış gibi hissediyorum. Siz olsanız dener miydiniz?

 
o kadar aynı durumdayız ki seninle. ben olsam göze alır giderdim. mutsuz bi şekilde burada durup her gün günü geçirmeye uğraşmaktansa mutlu yaşama ihtimalim olan yerde şansımı denerdim. eşimin tayin hakkı açılsa anında ben de tayin dilekçesini yazacağım mesela. işten güçten her daraldığımda oturup nakliye kamyonunun yola çıktığı anın hayalini kuran bi insan olarak kesinlikle denerdim.


  • kakamelsokoban  (29.12.15 13:08:23) 
denedim.
ebemin amını gördüm. (iş olarak söylüyorum)

  • etna  (29.12.15 13:10:26) 
Git
Mobilim ayrıntı yazarım

  • basond  (29.12.15 13:11:38) 
çok güç olacağına eminim kısa zamanda çok iş yapmanın, ama birincisi istanbuldan taşınmaya değer, ikincisi istanbuldan nasıl aniden gidebildiysen o kadar hızlı da dönebilirsin, koca şehir hiçbir yere gitmiyor. ben olsam denerdim.


  • freya  (29.12.15 13:12:15) 
Ben bir güney şehrinde mütevazı bir hayat kurmak ihtimalim varken şu an sadece İstanbul'a gelmek istiyorum. :) Başka bir şey beni kesmiyor. Belki pişman olacağım ama bilmiyorum. Ağzım yanmadan bilemem. Denemeyip pişman olmaktansa deneyip pişman olmak daha iyi sanki.

Son cümlem senin için de geçerli.

"Same rules apply!"

youtu.be
  • yirmisantim  (29.12.15 13:20:38) 
Alınabilir bir risk olmasaydı zaten almazdınız herhalde. Kimse kabul edilebilir şartları bırakıp büyük riskler almaz. Sevilmeyen işten ve nefret edilen şehirden daha kötü şartlara düşmeden kurtulma şansı varsa bunu kullanmak tabi ki mantıklı. Fakat yeni iş ve şehrinizi beklediğiniz ölçüde sevebilecek misiniz, orası soru işareti. İstanbul sonrası küçük yerler bazıları için sorun yaratabilir.


  • harvey  (29.12.15 13:42:37) 
biraz riskli değil mi? iş değiştireceğim ve evleneceğim diyorsun ve üstüne bambaşka bir şehire gideceksin. istanbul'da yaşamaya alışmışsan başka şehirler sıkıcı gelebilir. hepimiz nefret etsek de aslında bir yandan da bağımlıyız bence. ben başka şehirde çok rahat edebileceğimi düşünmüyorum. bu bir.
iki, iş değiştireceğim diyorsun, yani onca tecrüben boşa gidecek. tecrübesiz eleman sıfatıyla işe başlayacaksın, daha az maaşla çalışacaksın.
üç, evleneceğim diyorsun. bu kadar olayın üzerine bir de evleneceksin, iyi güzel de evleneceğin kişiye yazık değil mi? ya istediğin gibi bir hayat seni beklemiyorsa? bence hepsini bir anda yapmak yerine. önce işini değiştir, sonra yaşadığın şehri sonra baktın oluyor o zaman evlen.
  • mesene  (29.12.15 14:24:17) 
"keşke deneseydim, belki her şey farklı olabilirdi" mi yoksa "denedim olmadı" mı ağır pandis? bence 1. daha ağır.

yaparsan hoegaarden almayı unutmayın, biz geliriz hatunla yemek için.

oturup birlikte uzun uzadıya düşünüp mutabakata varın, içinizden geleni yapın.
  • devorgilla the gunslinger  (29.12.15 14:25:37) 
25 yaş bu riski almak için güzel bir yaş. bu mutsuzluğunun farkına erken vardığın için şanslı hissetmelisin. denemelisin bence, en fazla pişman olana kadar deneyerek, pişman olduktan sonra da onun çözümünü bulana kadar mutsuz olursun. bu şekilde yaşayarak ömür boyu mutsuz olacağına eminsen.

istanbul kaçmıyor gerçekten de, bir giden bir daha gelemez diye bir kuralı da yok.
  • amelie poulain  (29.12.15 14:28:42) 
@mesene: burada iş değiştirmem demek yine kurumsal hayatta kalmam demek. Ben topuklu ayakkabılar üzerinde o toplantıdan bu toplantıya koşturmayı, hayatta hiçbir kesişim noktamın bulunamayacağı insanlara sahte gülücükler verme olayını, bitmeyen projeleri, ne işe yaradığını anlamadığım organizasyonları sevemedim. Yeni gideceğim yerde kendi işimi kuracağım. Erkek arkadaşım da kendi kurumsal işini bırakıp gelecek. O yeni işi birlikte yapacağız. O sakal bırakacak, ben artık milyonlarca yeni elbise almayacağım filan; düşüncesi bile beni çok heyecanlandırıyor.

Zorlukları var, komple batırabiliriz de. Ama @devorgilla'nın dediği gibi, denemeden yaşamak daha ağır sanırım benim için.
  • pandispanya  (29.12.15 14:29:51) 
İnsan niye yaptımdan daha çok niye yapmadım diye pişman olurmuş. 25 yaşında delikanlı adamsın, taşı sıksan suyunu çıkarırsın hemen evlen, git taşın enerjin varken.

Bu samimi gazlamadan sonra biraz da realiteden bahsetmek lazım. Başka yere taşınınca hayatın birden sorunsuz olmayacaktır bunu sen de biliyorsundur.

Ama bu benim de hayalimdir. Sadece yederi kadar para, eş, çocuklar; hem mekan hem yiyecek anlamında doğal ve şehirden uzak yaşam.
  • ssiradanbirigibi  (29.12.15 14:34:22) 
Bu arada kadınmışsın, ehehe pardon. Editleyemiyorum mobildeyim.

Neyse sonuçta enerjik demek istedim, gençsin, yaparsın
  • ssiradanbirigibi  (29.12.15 14:37:00) 
Bence denemeye değer. İlerde denemediğiniz için duyacağınız pişmanlık > deneyip duyacağınız pişmanlık.

Siz de kararınızı vermiş gibisiniz, şu noktada önemli olan bu yola girdiğinizde karşılaşabileceğiniz olası sorunları listelemek ve alternatifler üretebilmek bence. Mesela küçük sahil ilçelerinde işletmeler genelde sezon dışında sinek avlarlar. Yazın elde ettiğiniz kazanç ile diğer aylar rahat edebilecek misiniz? Bir de metropolden küçük bir ilçeye geçince başlarda iyi gelse de sonrasında sıkıcı olabilir, özellikle kış aylarında iş yoğunluğunun da azalacağını düşünürsek bunaltıcı bir hale dönüşebilir. Bunlar sadece örnekler, gidecekseniz bu tarz şeyleri de hesaba katmakta fayda var.
  • pike  (29.12.15 14:58:53) 
Eski duyurularınıza baktım. galiba erkek arkadaşınızla bodrum'da cafe bistro tarzı bir yer açacaksınız. bu alanda pek bilginiz yok zannedersem. yanınızda bu işlerden iyi anlayan güvenilir bir insan olması lazım. yoksa batarsınız. bu işler o kadar kolay değil. iyice araştırın.
seni tanımadan birşey diyemeyiz. "ben bu hayattan ne istiyorum?" bu soruyu kendine sor. en çok neyi istiyorsan ya da en çok neyden mutlu olacaksan onu seç.
"7 göbek istanbulluyum ve istanbul'dan hiç çıkmadım demişsin." işin zor. istanbullular her ne kadar da nefret etseler de kopamazlar.

seni ne mutlu edecekse onu seç.
  • komando kani var bende  (29.12.15 15:41:56) 
dene, bu yaşlarda çok sorumluluk yokken denemeyeceksin de ne zaman deneyeceksin; ayrıca hayat deneyim edinmek ve keyif almak için vardır; her şey illa bir sonuca ulaşacak diye bir şey de yok. Zaten şu aşamaya geldiyseniz o kadar da imkansız görünmemiştir gözünüze. Deneyin kaybedeceğiniz bir şey yok, en kötü deneyim olur.


  • limoncello  (29.12.15 17:29:27) 
Duyuruyu ilk kez bu kadar tek yürek gördüm ya çok çok teşekkür ederim. Ben çok sarsıcı şeyler duymayı bekliyordum konuyu yazarken. Herkes istediğine en büyük ölçüde kavuşsun inşallah ya başka bir dileğim yok benim de :,)

Adımız sanımız belli olduğunda paylaşırım buradan, her zaman bir kahve ve bira eşliğinde bi sohbet için yolunuzun düşmesini bekleyeceğim!
  • pandispanya  (29.12.15 19:17:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.