[]

lisans+lisans okuyunca tecil olmuyordu dimi?

bir arkadaş kıbrıs'ta lisans okudu fakat diplomasını henüz almadı. şimdi tekrar lys'ye girip lisans okursam (veya aöf) tecil hakkım oluyor diye tutturdu, ben mümkün değil dedim ama aöf'e sordum oluyormuş dedi. adam haziran'da mezun oldu ve şimdi aöf okuyor. şubeye falan gidip işlem yapmadı. bakaya kalacaksın yaka paça askere alacaklar diyorum yok diyor 2 yere sordum eminim.

yahu lisans mezunu birinin yüksek lisans dışında tecil hakkı olmuyor ki?
yanlış mı biliyorum?

bu kadar emin konuşması benimde kafamı karıştırdı. atladığım bir nokta mı var?

 
olmuyor


  • nrmnm  (29.12.15 12:16:12) 
mezun olduysa başka bir lisans programına kayıt olduğunda tecil ettiremez.


  • animalman  (29.12.15 12:21:21) 
1-c. Bitirdiği okulun dengi veya daha alt seviyedeki bir öğretim kurumuna kayıt yaptıranların askerlikleri ertelenmemektedir.

www.msb.gov.tr

2 yıl zaten tecil hakkı var, tabi kullanmadıysa.

onun dışında yüksek lisans vs yapmadığı sürece tecil hakkı yok.
  • livaneli kadir  (29.12.15 12:26:00) 
doğru biliyorsun, daha yukarı doğru gitmediğin sürece ertelemiyorlar :)


  • hayirsiz  (29.12.15 12:27:30) 
şöyle olabilir.

ilk lisans bitti.

2 yıl tecil var.

o esnada yüksek lisansa formaliteden başlar ve gene o sıra ikinci lisansa başlayabilir.

aynı anda lisans + y. lisans mümkün
  • edgenabby  (29.12.15 12:32:32) 
doğru biliyorsun ama kıbrısdan diploma almadığı sürece mezun olmaz bü yüzden 2. lisans olarak görünmez.


  • mrthany  (29.12.15 12:34:19) 
Mezun olmanın ölçüsü diploma almak değil, okul kayıtlarında mezun görünüyorsa o iş bitmiş demektir. Millet geçici mezuniyet belgesini alıp diplomayı 2-3 sene sonra alıyor, o nasıl olacak?


  • animalman  (29.12.15 13:43:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.