[]

schengen- hangi ülkeden alındığı farkediyor mu?

merhaba,
çek cumhuriyeti'ne gideceğim ancak çek vizesi uzun sürüyor falan dediler. benim de zamanım kısıtlı. başka bir schengen ülkesine başvurarak vizemi alsam, istanbul'dan doğrudan çek cumhuriyeti'ne uçtuğumda sıkıntı yaşar mıyım girişte?
teşekkürler.


 
kesin bir cevabı yok bu sorunun. sıkıntı da çıkarabilirler (hele ki şu sıralar), tek kelime etmeden kabul de edebilirler. vizeyi alacağın ülkeye fake uçuş ve otel rezervasyonları yapıp orada daha fazla kalacağım o yüzden oradan aldım vizeyi diyebilirsin soran olursa..


  • nrmnm  (29.12.15 11:19:01) 
eskiden sorsan sıkıntı olmaz derdim ama her gittiğim ülkede böle sorgulamalarla karşılaşınca, ilk gideceğin ülkeden vize alman en mantıklısı.


  • interview with the vampire  (29.12.15 12:00:19) 
aynı durum bizim başımıza da geldi mart ayında, vize için çek cumhuriyetine 1 ay önceden başvurduk ama randevu için verdikleri tarihler bizim gidiş tarihinden sonrasına denk geliyordu. bu sebepten dolayı vizemizi başka bir schengen ülkesinden aldık, girişte problem yaşamadık, sadece nerede kalacaksın niye geldin gibi klasik sorular sordular bazı arkadaşlara. Eğer vizeyi neden başka ülkeden aldın diye sorsalardı, o ülkeye geçiş yapıp orada daha fazla kalacağız diye cevap vermeyi düşünüyorduk. Tabi bu durum kesin nitelikte bir uygulamayı yansıtmıyor, sadece bir deneyim.


  • aixi  (29.12.15 16:54:23) 
eskiden sıkıntı çıkmazdı şimdi daha ciddiler sen italyaya girmeden neden buraya geldin ne ayaksın deme ihtimalleri var

o zmana sende italya gezim iptal oldu buraya gelmeye karar verdim dersin yerlerse.
  • basond  (29.12.15 17:00:00) 
kesin bir cevabı daha var, en çok nerede kalacaksanız oradan almanız gerekiyor. italya kolay vize verir, oradan alın. çek'te 5 gün kalıp italya'ya geçicem orada 15 gün kalıcam derseniz; italya'ya gidiş ve orada kalışınızı belgeleyen rezervasyonlar yaparsanız sorun yaşamazsınız(çekte kalıcam dediğiniz süre için de kalacak yer rezervasyonu yapın). otobüs ya da uçak rezervasyonları yapılıyor sonradan iptal edilebilen, ha keza kalacak yer de; zor değil.


  • baba jo  (29.12.15 17:03:31 ~ 17:06:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.