[]

sabahları uyanamama, aşırı uykulu olma hali

merhabalar,

5,6 gündür durumum böyle genelde 5-7 saat arası uyurum ve dinç olurdum ama son günlerde sabahları çok zor ayağa kalkıyorum ve uykum geçmiyor, sanki uyanamamış gibi oluyorum. yorgunluktandır dedim 2. gün 11 saat falan uyudum o gün nispeten iyiydi ama sonraki gün yine aynı. 8 saat uyuyorum ama hala yetmiyor, akşamları açılıyorum biraz bu arada. sabahları sıkıntı.

bilgili olanlar??????

 
Aynı sorun bende de oluyor. Uyku depoluyorum önce ama sonra tükeniyor. Öyle durumlarda eve gelip yemek yiyip uyuyorum ve biraz çalışıp tekrar uyuyorum. Ertesi gün de dinç hissediyorum akşam iki saat uyuyunca.


  • Traveller  (29.12.15 10:58:27) 
uykuda düzgün nefes alamama ,uyku apnesi,kilo... diye gider.


  • demoniclewinsky  (29.12.15 11:03:36) 
dostum iyi de yazdıkların genel şeyler 2 hafta önce kilom yoktu da şimdi mi var?

sigara ile alakalı olabilir mi? sabahları sigara içince uyarılmış gibi oluyorum ve uyanıyorum şu sıralar çok arttırdım sigarayı.
  • sometimes the weak become the strong  (29.12.15 11:05:38) 
hayır ama vücudun tolere edemediği noktada rahatsızlıklar başlar.dolayısıyla doktor kontrolü gerekir demeye çalışıyorum.
uyku apnesi hastalarının %80'inin tanısı konulmamıştır örneğin.
bir gece hastanede yatıp uykunuzun ne kadarında düzgün nefes alıyorsunuz,8 saatlik uykunun yüzde kaçı verimli gibi soruları bu testle halletmiş olursunuz ve tedavi uygulanır.
başka bir sey de olabilir.
uyku önemli bir nokta demeye çalışıyorum,yaşam kalitenizi direkt olarak etkiler.
aman caanımm mevsimseldir o ile geçiştirmeyin derim.
  • demoniclewinsky  (29.12.15 11:15:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.