[]

torpil nedir?

sizin için torpilin anlamı nedir? atılan torpilden bahsetmiyorum tabii ki, yapılan torpilden bahsediyorum. hiçbir altyapın/deneyimin olmadan doğrudan tepeden başlamak mıdır, yoksa altyapı/deneyim sahibi olup da hakkın olanı alabilmek için atılan bir adım mıdır? ben ilkini torpil olarak görüyorum.




 
her ikisi de torpildir bence.2. durumda senin hakkın olduğuna kim karar veriyor ? Sen kendi hakkın olduğunu düşünüyorsun ama belki diğer kişi ya da kişilerin hakkı .


  • tosunpasa  (29.12.15 01:30:48) 
ikincisinde orasının bizim hakkımız olduğuna yine biz karar veriyoruz, bunu tarafsızca ölçebilecek bir yöntem yok

aşağı yukarı eşdeğer eğitime ve yeterliliğe sahip iki aday düşünelim, bunlardan birinin amcası adaylardan birinin çalışmak istediği şirket patronunun arkadaşıysa ve iş için bu bağı kullanıyorsa torpildir bence
  • freebird5406_2  (29.12.15 01:34:35 ~ 01:35:40) 
bir iş, oluş, durum için gerekli olmayan niteliklerin/niceliklerin değerlendirilerek hatta gerekli olmayan bu niteliklere/niceliklere gerekli olanlardan daha fazla önem vererek bir kişinin veya kurumun öne çıkarılması diyerek toparlayalım.


  • icim urperiyor  (29.12.15 01:34:57) 
bırakın tarif ettiklerinizi, söz konusu işte geçersiz herhangi bir pozitif eğilim veya önyargı yüzünden veya ileride kendi çıkarına olacak bir durumu yaratabileceğine inandığı için herkesin eşit olması gereken bir ortamda birine avantaj sağlayan torpilci, avantaj ise torpildir bence.

yani öğrencisini pozitif ayıran kimi hoca bile bence torpil yapıyordur. aynı hata için daha az not kırmak bile torpildir örneğin. torpil haksızca kayırmak demek oluyor ne de olsa bir yerde.


sürekli torpil yapılan bir ortamda herkesle eşit olabilmek için torpil arayanı anlayabilirim bir tek. bazı yerlerde böyle şeyler de var. o kadar norm oldu ki.


ileriye götüreyim referans mektupları bile torpildir bence. abicim, iş ortada, paperlar ortada. niye recommend ediyorsun, ayrıcana cümle yazıyorsun? bu bana göre şu demek: işi nasıl yaptığınız yetmez, karakteriniz de notlandırılıyor. sistem bunun üzerine dönüyor. insan karakterine böyle hükmedilememeli. kusura bakmayın, özel ders verdiğim zamandan gördüğüm/duyduğum birkaç hikaye yüzünden aklıma eğitimle ilgili durumlar geldi.
  • godoşu beklerken  (29.12.15 01:50:47 ~ 02:11:17) 
ilki torpildir.
ikincisi liyakat tanimina daha uygun ama liyakat karsi tarafin ya da kural/kanunlarin, alaninda yetkin olan kisiye verdiği bir imkandır.

  • 1adam  (29.12.15 02:01:27) 
@godoşu beklerken

"sürekli torpil yapılan bir ortamda herkesle eşit olabilmek için torpil arayanı anlayabilirim bir tek. bazı yerlerde böyle şeyler de var. o kadar norm oldu ki."

hakkın olanı almaktan kastım bu zaten, şartların getirisi olan hak arayışı diyelim.
  • devilred  (29.12.15 02:13:59) 
Torpil itfaiye eri ararken oglunu yerlestirmek icin felsefe mezunu olmasi sartini koymaktir.


  • baldur2  (29.12.15 02:25:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.