[]

Evden çıkmadan evi gezmeye gelenler

Selamlar,

Evden çıkacağımı söyledikten sonra ev sahibi yeni kiracı adaylarını gezdirmek isteyecek. Bir yasal yükümlülük yok değil mi? Ben içerideyken evimi kimsenin gezmesini istemiyorum. Ticaret yapıyor bir noktada ev sahibi diye düşünüyorum, benim kiralama süremin bittiği ve evden çıktığım günden sonra kime isterse gösterebilir. Siz ne dersiniz?


 
bazı sözleşmelerde bu tarz bir madde oluyor sizinkine de bir bakın derim.


  • new day new life  (28.12.15 20:47:35) 
Yasal olarak gostermesi lazim. Etik olarak da gostermesi lazim. Zaten o sebeple evden cikmadan belli sure once haber vermesi gerekiyor ki ev sahibi baska kiraci bulabilsin. Baska kiraci bulabilmesi icin de evin gosterilmesi lazim.

"Davacı, davalının kiracı olduğunu, kendisinin daireyi satmak istemesine rağmen davalının emlakçı vasıtasıyla gelen müşterilere daireyi göstermediğini belirterek dairenin davalı tarafından belli zamanlarda gösterilmesine karar verilmesini istemiştir. Kiracı, kiralananı satın almak ya da kendisi çıktıktan sonra kiralamak isteyenlerin görmesine ve gezmesine izin vermekle yükümlüdür. Ancak bu yapılırken kiracıya en uygun zaman seçilmeli, bu bağlamda kiracının çıkarları hakkaniyete uygun olarak gözönünde bulundurulmalıdır. Bu itibarla kiracıya yüklenecek bu yükümlülüğün tarafların yararları ve hakkaniyete uygun olarak saptanması zorunludur. "

emlakkulisi.com
  • crown  (28.12.15 20:49:48) 
göstermen gerektiği yönünde alınmış örnek mahkeme kararları var. "göstemiyorum" dediğin zaman seni koruyan bir yasa yok yani. fakat bu ziyaret saatlerinin senin de müsaitlik durumuna göre belirlenmesi gerekir, öyle çat kapı gelme diye bir olay yok..


  • nrmnm  (28.12.15 20:56:07) 
Teşekkür ederim. Kaçak kat olduğu ve gelir vergisi ödenmediği için göstermeme kararı aldım. Bu koşullarda şikayette bulunursa kendi başı yanar.


  • maymuncuq  (28.12.15 20:57:53) 
kaçak kat ve gelir vergisi olmayan bir yerde neden kiraci oldunuz madem sormasi ayip.


  • valkin rockefeller  (28.12.15 21:01:38) 
Kiracının müsait olduğu zamana göre ayarlanması yönünde karar var. Hiçbir zaman müsait değilsen, hiç göstermeyecen demektir bu. Farzet ki eve sadece uyumaya geliyorsun. Gezdirme boşver. Çabuk kiracı bulur zaten.


  • mandalina kokusu  (28.12.15 21:08:00) 
Fakir ama gururlu


  • EXXE01  (28.12.15 21:09:14) 
Exee01 :)
Kendine müslüman.

  • dunyatuhaf  (28.12.15 22:09:58) 
Enfeksiyonlu internet kullanıcılarına açmamak lazım bu ilanları. Kaçak katın sadece sultanbeylide olduğunu sanmanız asıl sizin vizyonunuzu açık etti gencolar. Ayrıca sözleşmede konuşulmuş maddeleri ev sahibi yerine getirmediği için çıktığımdan, gurur değil, hak edileni yapıyorum. Sözünü tutmayana bir de ballı börek yapıp ikram edecek değilim. Gecenin geriği siz misiniz nedir. Bi naş hadi


  • maymuncuq  (28.12.15 23:07:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.